Turul Franței, ridiculizat de stânga ecologistă


Turul Franței, ridiculizat de stânga ecologistă

Turul Franței este o competiție care depășește cu mult zona sportivă. Este o manieră de a promova specificul regiunilor prin care trece, un spectacol turistic, geografic, cultural, culinar. Îl poți urmări cu plăcere chiar dacă nu îți place ciclismul.

Între orașele și satele franceze este o luptă acerbă să treacă Turul pe acolo. Placa cu ”Tour de France” rămâne în istoria locului și este afișată pe veci la intrarea în localitate.

Anul acesta plecarea trebuia să fie de la Rennes. Motiv de mare bucurie. A lucrat mult la acest proiect administrația, anul trecut.

Dar alegerile locale au adus altă majoritate, de stânga écolo. Aceștia au refuzat, pur și simplu, ca Turul să plece de la Rennes. Prima dată când se întâmplă așa ceva. Au dat o motivație halucinantă, o combinație de ecologie și drepturile femeilor.

Astăzi, la Rennes se desfășoară Cyclonudista, marșul ciclist în pielea goală. Acesta a fost aprobat. Pentru că este ”o manifestare cetățenească”, care luptă pentru ”conștientizarea fragilității mediului înconjurător”.

Un fel de a întoarce fundul tradiției. Flamura roșie-verde a progresului flutură veselă în vânt.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.