Europarlamentar: "Cu banii cheltuiți de Firea pe beculețe de Paști, Boc a montat la Cluj senzori pentru găsirea locurilor libere de parcare"


Europarlamentar: "Cu banii cheltuiți de Firea pe beculețe de Paști, Boc a montat la Cluj senzori pentru găsirea locurilor libere de parcare"

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan a făcut o paralelă sugestivă între felul în care cheltuie banii publici primarul Capitalei Gabriela Firea în comparație cu edilul Clujului, Emil Boc.

Concret, "cu banii cheltuiți de Gabriela Firea pe beculețe de Paști, Emil Boc a montat la Cluj senzori pentru găsirea locurilor libere de parcare", a subliniat europarlamentarul liberal.

"Începând de săptămâna aceasta, șoferii din Cluj-Napoca vor putea găsi cu ajutorul telefonului locurile de parcare libere din zona 1 a municipiului.

Acest lucru va fi posibil cu ajutorul senzorilor de parcare instalați în centrul Clujului și care sunt conectați la aplicația City Parking. Peste 1.200 de astfel de senzori vor fi instalați în Cluj", a mai precizat europarlamentarul PNL.

Astfel, în timp ce Emil Boc a investit 196 de mii de euro pe sistemul ce prevede senzori pentru găsirea locurilor libere de parcare, Firea a cheltuit 176.000 de euro pentru luminițele de Paști.

Redăm comunicatul eurodeputatului:

"Cu banii cheltuiți de Gabriela Firea pe beculețe de Paști, Emil Boc a montat la Cluj senzori pentru găsirea locurilor libere de parcare.

Nu degeaba Cluj-Napoca a fost inclus de Comisia Europeană în primele 6 orașe inovatoare din Uniunea Europeană.

Începând de săptămâna aceasta, șoferii din Cluj-Napoca vor putea găsi cu ajutorul telefonului locurile de parcare libere din zona 1 a municipiului.

Acest lucru va fi posibil cu ajutorul senzorilor de parcare instalați în centrul Clujului și care sunt conectați la aplicația City Parking. Peste 1.200 de astfel de senzori vor fi instalați în Cluj.

Această aplicație oferă multiple avantaje:

✅ Reduce timpul șoferilor pentru găsirea locului de parcare (cu toții ne-am confruntat cu situația frustrantă în care dăm ocol pe aceleași 5 străzi în încercarea de a găsi un loc de parcare);

✅ Eficientizează utilizarea spațiului dedicat parcărilor;

✅ Reduce riscul parcărilor neregulamentare pe trotuare sau în dreptul zonelor de acces (dacă șoferii știu că au un loc de parcare la 200 de metri nu vor mai fi tentați să încalce regulile rutiere).

Toate aceste avantaje sunt aduse cu o investiție de doar 196.000 de euro. Ca o comparație, Gabriela Firea a cheltuit 176.000 de euro doar pentru luminițele de Paști.

Așa arată administrația liberală. Începând cu 27 septembrie, vrem să aducem administrația liberală în toate orașele pe care primarii pesediști le-au ținut pe loc ani de zile".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.