VIDEO Nicușor Dan a pus la punct Antena 3 și RTV în direct: "Trustul dvs. nu a spus niciun cuvințel despre marile afaceri de corupție și a luat un fâs și l-a transformat într-un elefant!"


VIDEO Nicușor Dan a pus la punct Antena 3 și RTV în direct: "Trustul dvs. nu a spus niciun cuvințel despre marile afaceri de corupție și a luat un fâs și l-a transformat într-un elefant!"

Candidatul dreptei unite la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a susținut o declarație de presă în fața sediului PSD din Kiseleff în cadrul căreia a continuat să prezinte caracatița corupției din PMB. La eveniment au fost prezente și televiziunile Antena 3 și România TV, care nu au avut nicio întrebare pe tema corupției administrației Firea, ci au continuat cu fumigena aruncată de Dana Budeanu, înregistrare în legătură cu care Nicușor Dan a oferit deja explicații ample în urmă cu două zile.

Vedeți video:


În acest context, Nicușor Dan a pus la punct televiziunile infractorilor Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță, întrebându-i în direct pe șefii trusturilor de ce nu prezintă marea corupție din cadrul PMB.

Reporter: În ultimele zile a apărut o înregistrare cu dvs. și sunt aduse acuzații grave. Trafic de influență e acuzația care vi se aduce. Voiam să vă întreb dacă ați luat în calcul după ce a apărut acea înregistrare să vă retrageți din cursa pentru Primăria Capitalei.

Nicușor Dan: Eu vreau să transmiteți șefilor dvs. următoarea întrebare: de câte ori au vorbit pe post despre afacerea Parcul Verdi? De câte ori au vorbit pe post despre consilierul Gogescu al primarului Firea? De câte ori au transmis pe post afacerea Verdi și implicarea consilierului personal al Gabrielei Firea, domnul Gogescu, care i-a dat socrului lui o jumătate de milion de euro?! De câte ori ați vorbit despre licitația trucată de tramvaie? E vorba despre 140 de milioane de euro.

Reporter: Eu vă întrebam despre acea înregistrare.

Nicușor Dan: Și eu vă întreb despre cele 400 de hectare de spațiu verde care urmează să dispară prin propunerea primarului Gabriela Firea și să fie înlocuite cu spații construibile.

Reporter: Înregistrarea cu dvs. a ajuns în toată presa. Trebuie să dați niște explicații.

Nicușor Dan: Doamnă, eu sunt un om cu conștiința mea și dau explicații cui vreau eu. Eu vă întreb pe dvs., postul Antena 3 și mai văd un post, România TV, de câte ori ați vorbit pe post despre afacerea spațiilor verzi pe care Primăria Capitalei vrea să le transforme în spații construibile.

Reporter: Contracandidata dvs. ar trebui să vorbească despre aceste lucruri.

Nicușor Dan: Exact.

Reporter: Dvs. sunteți astăzi aici. Există o înregistrare, niște acuzații la adresa dvs. Sunt acuzații foarte grave.

Nicușor Dan: Eu apreciez că e un fâs acea înregistrare. Pe subiectul înregistrării am avut o conferință de presă alaltăieri, a fost toată presa, inclusiv Antena 3, și am dat toate lămuririle. Nu vreau să discutăm în această campanie de un fâs, ci despre marile afaceri de corupție ale Primăriei Capitalei.

Reporter: Faptul că ați intervenit pentru un cetățean în calitate de deputat, deși avem o decizie a CCR care împiedică acest lucru credeți că este un fâs?

Nicușor Dan: Haideți să vorbim despre afacerea Parcul Verdi, despre consilierul Gogescu. Explicațiile le-am dat în conferința de presă cu toată presa de față. În acest moment vreau să vorbesc despre Parcul Verdi, despre afacerea tramvaielor, despre spațiile verzi care au fost transformate în spații construibile. Acestea sunt mari afaceri de corupție.

Reporter: Și să vă certați cu presa...

Nicușor Dan: Da. Vă răspund. Trustul dvs. nu a spus niciun cuvințel despre marile afaceri de corupție și a luat un fâs și l-a transformat într-un elefant. Nu e vina dvs., ci a șefilor dvs.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.