Primarul PSD-ist Dan Tudorache își bate joc de elevii din S1 și de banii publici: tabletele distribuite de el NU funcționează


Primarul PSD-ist Dan Tudorache își bate joc de elevii din S1 și de banii publici: tabletele distribuite de el NU funcționează

O parte din tabletele distribuite de Primăria Sectorului 1, condusă de Dan Tudorache (PSD), sunt deocamdată inutilizabile de către unii elevi, potrivit Newsweek România, deoarece au erori de conectare la aplicațiile Google folosite în procesul de învățământ online, precum Classroom sau Meet.

A.M. locuiește în sectorul 1. Fiul său este elev la Colegiul Național „Ion Neculce” din București. Săptămâna trecută a intrat în posesia tabletei pe care fiul său urmează să o folosească pe perioada cât procesul de învățământ se va desfășura online. Este vorba de celebrele tablete Vonino IMart Pro, cu sistem de operare Android 10, achiziționate din dispoziția primarului Dan Tudorache (PSD), la un preț de aproximativ 1.600 de lei. Pe site-ul Vonino, prețul este de 1.999,99 lei.

Deși este vorba de o tabletă cu resurse tehnice destul de generoase, ea este din păcate inutilizabilă, având multiple erori de conectare din cauza restricțiilor stabilite de administratori (care împiedică conectarea la rețele Wi-Fi sau accesarea „Setărilor” tabletei) și a conturilor de e-mail configurate de firma care le-a livrat. 

În momentul de față, susține A.M., foarte mulți elevi de de la colegiul unde învață fiul său nu pot accesa aplicațiile Google necesare procesului de predare online (Classroom, Meet, Drive, Duo etc.).

„Problema este că, din cauza acestor restricții, elevii nu se pot conecta la aplicații. În plus, conturile de e-mail create pentru elevi pe platforma Google dau foarte multe erori”, a povestit A.M. pentru Newsweek România.

Săptămâna trecută cursurile online nu s-au putut desfășura, precizează el, pentru că tabletele au fost distribuite târziu. Mai mult, luni, 21 septembrie a.c., nu toți elevii au putut participa la cursuri, pentru că tabletele nu au funcționat. Practic, doar cei care au avut la dispoziție laptopuri sau telefoane s-au putut conecta.  

Lăsat cu ochii în soare

Zilele trecute, A.M. a semnalat toate aceste probleme conducerii unității de învățământ. I s-a comunicat că parola de administrator nu se află în posesia Colegiului Național „Ion Neculce” din București.

S-a adresat apoi Primăriei Sectorului 1, unde a reușit să-i contacteze pe angajații Direcției de IT, fără ca acest lucru să-i fie de folos. Aceștia l-au informat că parola de administrator se află în posesia firmei care a livrat tabletele și i s-au dat asigurări că un reprezentant al firmei se va deplasa la școala fiului său, pentru a remedia toate disfuncționalitățile odată. „Mi s-a spus că vom fi informați prin intermediul diriginților când vor veni reprezentanții firmei. De vineri până astăzi nu am primit nicio veste”, susține A.M. 

El nu știe cui să se adreseze mai departe, deoarece numele societății comerciale care a livrat tabletele este ținut secret de primarul Dan Tudorache.

În momentul în care a anunțat finalizarea achiziției celor 48.000 de tablete pentru elevi și profesori, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a precizat că pentru o tabletă, cu abonament la internet pe 2 ani, a plătit circa 1.600 de lei, deci în total circa 76 milioane de lei.

Contactat de HotNews.ro, primarul Daniei Tudorache a declarat că nu știe de la cine au fost achiziționate tabletele, iar Primăria a refuzat să răspundă la solicitarea jurnaliștilor, formulată în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public.
 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.