”Rolul primarilor e să se implice în repatrierea românilor din Diaspora”. SOLUȚIILE lui Lucian Căprariu, candidatul susținut de PNL pentru primăria Brăilei


”Rolul primarilor e să se implice în repatrierea românilor din Diaspora”. SOLUȚIILE lui Lucian Căprariu, candidatul susținut de PNL pentru primăria Brăilei

„Este total greșit faptul că majoritatea primarilor vorbesc doar despre chestiuni administrative, despre trafic, despre rețeaua de apă potabilă, despre transportul public, despre parcuri și alte chestiuni ce sunt doar locale. Un primar bun trebuie să aibă o viziune mai extinsă asupra comunității, să înțeleagă că din aceasta fac parte deopotrivă cei care locuiesc în acel moment acolo dar și cei care în ultimii ani au părăsit localitatea pentru a merge să muncească în alte țări și care acum sunt considerați a fi parte din diaspora”, spune Lucian Căprariu, candidatul susținut de Partidul Brăila Noua și de PNL pentru primăria municipiului Brăila.

Liderul Brăila Nouă arată că repatrierea românilor ar da un impuls uriaș economiei locale. „Un primar care vrea cu adevărat să-și dezvolte comunitatea trebuie să lupte pentru atragerea investițiilor publice și private și pentru atragerea forței de muncă. Prin aducerea înapoi acasă a românilor din diaspora, un primar rezolvă două mari chestiuni în același timp: atragerea investițiilor și atragerea forței de muncă”, spune Căprariu.

Căprariu explică de ce românii care se întorc acasă ar fi cel mai bun lucru care s-ar putea întâmpla pentru orice localitate, din punct de vedere economic.

„Românii care au muncit în străinătate pot aduce acasă acea etică a muncii pe care au respectat-o și au asimilat-o în Occident. În plus, ei vin cu know-how și cu cunoștințe antreprenoriale pe care nu ar fi avut cum să le asimileze la noi în țară. Nu uitați că există zeci de mii de modele de succes în Occident, adică români care au mers acolo, au muncit câțiva ani și apoi și-au deschis propria afacere. Aici discutăm de tot felul de afaceri, de la mici pizzerii până la făbricuțe. Ei știu deja cum se conduce acea afacere, știu cum să organizeze totul. Ar fi ideal dacă și-ar muta deci făbricuța din Italia sau Spania la Brăila, la Constanța sau la Bacău. Astfel s-ar crea locuri de muncă bine-plătite și mai ales astfel ar apărea locuri de muncă sustenabile, chiar în comunitățile noastre”, precizează Căprariu.

„Cea mai bună soluție pentru a-i atrage pe acești oameni este să le oferim anumite avantaje. Dacă vom obține majoritatea în Consiliul Local vom vota ca toți românii care se întorc acasă pentru a deschide o afacere să beneficieze de taxă zero pentru o perioadă de doi ani, pentru impozitul pe clădiri și pentru impozitul pe mijloace de transport.

În plus, vom încerca să identificăm, în funcție de nevoile respectivei afaceri, terenuri și și spații ce aparțin primăriei și care pot fi concesionate gratuit sau la prețuri modice, pentru a ajuta astfel afacerea să se dezvolte”, spune și Ovidiu Iosif, candidat Brăila Nouă pentru funcția de consilier.

„Dacă acești oameni se întorc acasă pentru a-și deschide mici afaceri, asta înseamnă că se creează noi locuri de muncă, că localitatea prosperă și că vin mai mulți bani către bugetul local, bani ce pot fi folosiți apoi în interesul tuturor, pentru școli, grădinițe, spitale și infrastructură”, a mai spus Iosif.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.