Bătaie de joc! BEC și BEM fac pase între ele cu soarta alegerilor de la Sectorul 5: "Lipseşte dorința de asumare a unei decizii!"


Bătaie de joc! BEC și BEM fac pase între ele cu soarta alegerilor de la Sectorul 5: "Lipseşte dorința de asumare a unei decizii!"

Biroul Electoral Central și Biroul Electoral Municipal refuză să ia o decizie definitivă în cazul alegerilor locale de la Secotrul 5, cele două instituții pasând repetat responsabilitatea de la una la alta, reclamă avocatul Cristian Băcanu, candidatul susținut de PNL-USR-PLUS la scrutinul electoral din 27 septembrie.

CITIȚI ȘI: BEC, front comun cu Piedone. Băcanu: "Mafia din Sectorul 5 s-a dovedit încă o dată mai puternică decât cetățenii de bună credință!"

Neasumarea unei decizii vine în contextul în care liberalul a prezentat o serie de dovezi conform cărora procesul electoral de la Sectorul 5 a fost fraudat.

CITIȚI ȘI: Apar noi dovezi ale fraudării votului în cazul S5! Băcanu: "Am solicitat renumarare totală la Sectorul 5!"

"Lipseşte dorința de asumare a unei decizii: se acoperă o fraudă sau se respectă democrația locală?", a scris avocatul pe Facebook.

Redăm mesajul integral al liberalului:

"Periplul solicitării mele de renumărare a voturilor de la Sector 5 NU s-a încheiat nici azi.

Pe scurt: calea de atac a lui Piedone împotriva hotărârii de renumărare a BES a fost retransmisă (din nou) azi de la Biroul Electoral Central la Biroul Electoral Municipal. Practic, traseul a fost acesta: BEM - BEC - BEM - BEC - BEM (din nou).

Da, chiar cred că la 5 au fost fraude! Lipseşte dorința de asumare a unei decizii: se acoperă o fraudă sau se respectă democrația locală?

PS - De ce spun că la 5 au fost fraude? Un alt exemplu: la Secția 930 - Sector 5, PPUSL - partidul care îl susține pe Piedone avea 4 voturi nereal consemnate în procesul verbal şi care, din câte înțeleg, erau luate de la USR-PLUS. 4 voturi pe secție este enorm!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.