UPDATE Apar noi dovezi ale fraudării votului în cazul S5! Băcanu: "Am solicitat renumarare totală la Sectorul 5!"


UPDATE Apar noi dovezi ale fraudării votului în cazul S5! Băcanu: "Am solicitat renumarare totală la Sectorul 5!"

UPDATE

Candidatul PNL-USR-PLUS la Primăria Sectorului 5, avocatul Cristian Băcanu, a declarat marți că, în baza dovezilor privind fraudarea votului, a solicitat renumărarea totală a voturilor.

Cristian Băcanu, pe Facebook: "Am solicitat renumarare totala la Sectorul 5!

In urma analizei realizate de grupul de lucru format ieri de echipa mea din PNL, am identificat suspiciuni privind existenta unei fraude la votul din sector.

De exemplu, 92 voturi PNL la consiliul local si 63 la General intr-o sectie. Cine voteaza PNL la CL voteaza la fel si la CGMB, nu poti avea diferente de 30% la consilii. Pur si simplu nu se poate.

Un alt exemplu, eu iau 46 voturi la alta sectie 863, PNL ia 84 voturi la Consiliul Local iar USR-PLUS ia 30 de voturi. Sociologic, nu pot lua doar 30% din votul politic. Sunt zeci de sectii in situatia asta. Suspiciunea este serioasa. Vom formula si Plângere penala!".

Liberalul a prezentat și o listă de anomalii în legătură cu rezultatul votului în cazul anumitor secții:

"- avem o sectie de vot unde pentru PNL s-au numarat 35 de voturi la Consiliul General si 95 de voturi pentru Consiliul Local. O asemenea diferenta nu poate fi justificata decat prin frauda;

- avem o alta sectie unde reprezentantul PPUSL (Piedone) a fost scos din incinta dupa ce a distribuit in mod repetat mai multe buletine de vot pentru candidatul la Primaria de sector;

- avem un numar mare de sectii unde eu am inregistrat un scor mult mai mic decat cel al PNL si, evident, si mai mic decat cel inregistrat de PNL-USR-PLUS. De exemplu, in una din sectii, au fost numarate 46 de voturi pentru Cristian Bacanu si 114 voturi pentru PNL-USR-PLUS (84 voturi PNL). Politic, un astfel de rezultat nu poate fi justificat, este practic imposibil de obtinut", a scris Cristian Băcanu pe Facebook.

"Altă fraudă la Sector 5!

Secția 883, USR-PLUS are 0 voturi la Consiliul Local şi 88 voturi la Consiliul General.

Stop furt", a adăugat Băcanu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Candidatul PNL-USR-PLUS la Primăria Sectorului 5, avocatul Cristian Băcanu, a anunțat luni seară că are dovada potrivit căreia s-a fraudat procesul electoral pentru ca pionul lui "Felix" Dan Voiculescu și anume Cristian Popescu Piedone să acceadă în funcția de primar.

În acest sens, Băcanu a precizat că a constituit o echipă tehnică de contestare/verificare a rezultatului alegerilor și va acționa în vederea stabilirii adevărului.

Redăm comunicatul liberalului:

"Avem dovada că într-o secție de vot au fost furate 90 de voturi PNL de la consiliul local. Acestea au fost puse din pix către alte formațiuni (81 de voturi către Partida Romilor). În aceeași secție, un vot pentru mine a fost înlăturat.

În total, în această secție, vorbim despre o fraudă uriașă de 91 de voturi în detrimentul Partidului Național Liberal (90 voturi la CL si un vot la Primar - aproape 20% din totalul voturilor CL din acea secție). Dacă pe o singură secție de vot frauda este atât de mare, este clar că se impune verificarea existenței unei fraude masive în sectorul 5. Am constituit o echipă tehnică de contestare/verificare a rezultatului alegerilor și vom acționa în vederea stabilirii adevărului.

Sectorul 5 merită șansa unor alegeri corecte iar votul cetățenilor trebuie respectat! Vom solicita renumărarea voturilor".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.