PLUS anunță o victorie majoră în instanță: tunurile date de pesedistul Daniel Florea la Primăria Sectorului 5 vor ieși la iveală


PLUS anunță o victorie majoră în instanță: tunurile date de pesedistul Daniel Florea la Primăria Sectorului 5 vor ieși la iveală

Liderul PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu, a anunţat, luni, că formaţiunea a câştigat definitiv în instanţă un proces prin care îi solicita primarului PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, prezentarea defalcată a bugetului pe anul 2019.

"Curtea de Apel București constata in mod definitv ilegalitățile comise de PSD și Daniel Florea in Primaria Sectorukui 5! Felicitări, Alexandru Dimitriu!", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Avocatul Alexandru Dimitriu, membru PLUS, este cel care a făcut demersurile în instanță. Trebuie precizat că s-a ajuns în instanță, întrucât edilul pesedist, deși legea i-o cere, a refuzat să ofere informații de interes public. Mai mult decât atât, Florea a plătit din bani publici avocați care să pledeze pentru ca cetățenii să nu afle cum sunt cheltuiți banii publici.

"Am câștigat în numele PLUS litigiul împotriva Primăriei Sectorului 5 ce are ca obiect obligarea acesteia de a pune la dispoziție bugetul defalcat aferent anului 2019 – dosar nr. 30448/3/2019.

În vara lui 2019 am solicitat Primăriei Sectorului 5, condusă de Daniel Florea, să ne pună la dispoziție, defalcat, Bugetul Primăriei Sectorului 5.

Nu am primit niciun răspuns așa că ne-am adresat Tribunalului București. În instanță, atât în primul ciclu procesual (Tribunalul București), cât și în recurs (Curtea de Apel București), Primăria a fost reprezentată de avocați care au fost plătiți din bani publici.

Realizați absurdul situației? Cetățenii își doresc să afle cum le sunt cheltuiți banii, iar Primăria angajează avocați din banii cetățenilor pentru a se opune furnizării acestor informații.

Bun, am scăpat de #DFect dar am dat de tac-su. Rămânem vigilenți și în serviciul cetățenilor", a scris Alexandru Dimitriu pe Facebook.

Nu este primul caz în care a fost nevoie de o decizie în instanță pentru ca primarul Florea să ofere informații de interes public. Amintim că sociologul Mircea Kivu s-a bătut în instanță pentru ca cetățenii să afle câți bani publici a cheltuit Daniel Florea pe cuburile inscripționate cu #DF. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.