Până nu-i închidem pe viață, nu se vor opri din furat voturile românilor


Până nu-i închidem pe viață, nu se vor opri din furat voturile românilor

Și la aceste alegeri, PSD a fraudat de a rupt, sub nasul domnului ministru de Interne Vela. Ba mai mult, după ce au furat, tot ei, liderii PSD, au făcut scandal mare, la televiziunile aservite, urlând că ei au fost cei nedreptățiți, bietele victime.

Întrebat, acum câteva zile, dacă se fură voturi, premierul Orban a spus: “Da. Oameni care sunt instruiți special pentru asta, cu diferite tertipuri. Dacă ei văd că, spre exemplu, delegatul PMP nu e atent sau nu e în sală, numără votul PMP la altcineva. De multe ori, delegații sunt puși să semneze în alb datele proceselor verbale, pentru că le spun că este o formalitate. Sau fac rost de o ștampilă, o pun cu elastic în rever și mai pun un vot, ca să anuleze votul“. Acestea sunt doar o parte din metodele Ciumei Roșii, metode care se folosesc - și se știe asta - de ani întregi. Acum, la aceste alegeri, au încercat pur și simplu să falsifice procesele verbale. Într-o comună din Olt, un candidat anti-PSD s-a trezit că n-are nici un vot în secția în care votase el și familia lui. S-a furat fără rușine în mediul rural, așa se explică faptul că avem sute de primari de comună care par a fi aleși pe viață sau, când dă DNA-ul peste ei, își pun nevasta sau copilul în loc.

Aceasta nu este democrație. Acesta este Evul Mediu, plus că mai cheltuim niște bani pe niște așa-zise alegeri, trucate. Așa a reușit PSD să aibă 1450 de primari, din 3180, imensa majoritate în mediul rural. În orașele mari, unde se fură mai greu – deși este evident că au încercat și în București – valul schimbării i-a pocnit de nu s-au văzut. Dacă în 2020 nu se feresc să fure voturi, realizați ce a fost în mai 1990 sau în 1992?

Eu trăiesc în Texas, unde se aplică pedeapsa capitală și cred că este o măsură bună, fiindcă îi descurajează pe criminali. Înțeleg însă că România e obligată de convențiile internaționale să renunțe la această pedeapsă. Dacă e așa, atunci soluția este să-i băgăm pe viață la pușcărie pe cei care fură. Și pe cei care fură sume mari, de la un milion de euro în sus, și pe cei care fură voturi, menținând bucăți din România în Evul Mediu, captive în ghearele unor baroni lacomi și analfabeți. Cine a furat – bani sau voturi – intră în celulă și gardianul aruncă cheia, fiindcă hoțul nu mai iese de acolo. Dacă nu-i speriem cumplit, nu se opresc. L-am prins pe Dragnea cu fraude electorale, iar judecătorii i-au dat, în 2016, o biată condamnare cu suspendare. Cu asemenea pedepse blânde, bineînțeles că hoții nu sunt descurajați. Până la alegerile parlamentare mai este puțin timp, deci se poate emite o ordonanță de urgență simplă și clară: pedepsele penale pentru fraude electorale se majorează, limita maximă fiind pedeapsa cu închisoare pe viață, plus amenzi de cel puțin zece milioane de euro pentru ei și partidele pentru care au fraudat.

Nu fac decât să dau un sfat bun: dacă PSD fraudează la parlamentare ca la locale, să nu se mire domnii Orban și Predoiu dacă ajung în opoziție, din 2021.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.