UPDATE. Primarul din Călărași a murit de COVID-19! Liberalul Dan Drăgulin avea 59 de ani. Orban, bulversat de decesul colegului


UPDATE. Primarul din Călărași a murit de COVID-19! Liberalul Dan Drăgulin avea 59 de ani. Orban, bulversat de decesul colegului

Daniel Ștefan Drăgulin, primarul în funcție al orașului Călărași și președintele PNL al filialei locale, a murit luni dimineață după ce a fost infectat cu coronavirus, relatează Digi24. 

Edilul avea 59 de ani și se afla internat la Institutul Matei Balș din București. El se infectase cu SARS-COV-2 în ultima săptămână de campanie electorală de la o persoană testată ulterior pozitiv pentru noul coronavirus. A stat în izolare o perioadă și a fost internat când starea sa s-a agravat. 

„Ne exprimăm regretul față de dispariția dureroasă a colegului nostru Daniel Drăgulin, primar al municipiului Călărași în perioada 2012 - 2020, președinte al filialei PNL Călărași și vicepreședinte al PNL. Partidul Național Liberal transmite condoleanțe familiei îndoliate și va păstra vie memoria colegului liberal care a luptat pentru o societate dreaptă în spiritul valorilor liberale naționale pentru toți cei din jurul său. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată într-un comunicat al PNL.

Drăgulin, care aspira la un al treilea mandat, a pierdut recentele alegeri locale în favoarea candidatului PSD, Marius Grigore Dulce, consilier local şi director general al Casei de Asigurări de Sănătate Călăraşi.

Conform datelor Autorităţii Electorale Permanente, Drăgulin obținuse 32,96% din voturi, în timp ce câştigătorul alegerilor a obţinut 43,43% din opţiunile alegătorilor din municipiul Călăraşi, la o prezentă la vot de aproape 40%. Locul al treilea a fost adjudecat la mare distanţă de către candidatul PMP, Liviu Coman, care a obţinut un scor electoral de 7,5 procente.

La Consiliul Local Călăraşi PSD a obţinut 9 mandate, PNL va avea şapte consilieri, PMP şi Pro România cât două mandate în timp ce USR va avea un reprezentant.

La scurt timp după ce moartea prematură a primarului Drăgulin a devenit publică, premierul Ludovic Orban a făcut o scurtă declarație de presă în care și-a exprimat, vizibil marcat, regretul pentru această pierdere: „Este o pierdere foarte mare pentru noi. A fost un foarte bun coleg. Regret foarte mult. Transmit familiei condoleanțe. Da, avea și alte probleme de sănătate. Nu atât de grave...dar ați văzut că acest virus atacă într-un mod surprinzător. Dl Drăgulin era un om în putere, în activitate, și-a exercitat și funcția de președinte de filială, era și primar”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.