Cum vor fi pompate în economia națională investițiile SUA. Bogdan Huțucă: Cea mai mare investiție străină din istorie vine la Constanța


Cum vor fi pompate în economia națională investițiile SUA. Bogdan Huțucă: Cea mai mare investiție străină din istorie vine la Constanța

Liderul PNL Constanța – l-am numit pe Bogdan Huțucă – explică importanța investițiilor americane care vor fi pompate în economia națională, punctând faptul că cea mai mare investiție străină din istorie vine la Constanța.

„Pachetul american de opt miliarde de dolari ce va ajunge în economia națională, în primul rând în centrala nucleară de la Cernavodă, reprezintă cea mai mare investiție externă din istoria României. Acești bani reprezintă cea mai bună dovadă că parteneriatul dintre cele două națiuni funcționează foarte bine și că liderii celor două țări sunt determinați să  aprofundeze relațiile aflate oricum la un nivel fără precedent”, spune deputatul liberal Bogdan Huțucă. 

Liderul PNL Constanța arată că economia României va cunoaște un reviriment spectaculos datorită acestor bani și că de această investiție vor beneficia în final toți românii. 

„Acești bani vor ajuta la construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și la reabilitarea reactorului 1, iar asta înseamnă venirea direct în economie a miliarde de dolari, bani ce vor susține zeci de companii private și mii de angajați români care vor lucra la acest proiect. În plus, pe termen lung, toți românii vor beneficia de energie mai ieftină și mai sigură”, spune Huțucă.

Liderul liberal susține că acesta este doar începutul unor investiții americane majore în economia românească. 

„Această investiție va atrage după sine și alte companii private americane, în special din domeniul strategic, deoarece în aceste zile primesc o nouă confirmare a faptului că România este o democrație consolidată, cu o economie liberală și cu opțiuni ferme în favoarea structurilor euro-atlantice și mai ales cu o abordare clară pro-americană”, explică Huțucă. 

„Statele Unite reprezintă un investitor fundamental în economia românească, iar acest pachet reconfirmă relațiile excelente dintre președintele Trump și președintele Iohannis”, explică Huțucă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.