Câteva condiții esențiale pentru ca dreapta să câștige alegerile în România


Câteva condiții esențiale pentru ca dreapta să câștige alegerile în România

Imensa majoritate a românilor sunt oameni de dreapta: credincioși, fideli valorilor creștine, profund neîncrezători în statul-tătuc și muncitori, oameni care nu stau cu mâna întinsă la pomenile politrucilor. Desigur, poate că nu toți aceștia conștientizează asumarea acestor valori și faptul că sunt oameni de dreapta. Există și un electorat de stânga – pomanagii care așteaptă să li se dea ceva, să-i hrănească statul, și hipsterii sexo-marxiști din marile orașe – dar sunt convins că, împreună, reprezintă o minoritate.

De aceea, eu cred că dreapta ar putea câștiga alegerile fluierând, fără probleme, dacă....

Ei bine, acest “dacă“ e problema, de prea mulți ani. Prea mulți securiști și comuniști s-au vopsit în culorile dreptei și s-au prefăcut că-i asumă valorile. Prea mulți impostori s-au strecurat în fruntea acestui curent. Prea multe guverne și-au zis “de dreapta“, dar au continuat cu pomenile și metodele pesediste de cumpărare a voturilor, menținând un stat obez și ineficient. În fruntea “dreptei“ s-au pus niște bugetari care n-au muncit o secundă în mediul privat, nu s-au ciocnit niciodată de birocrația statului, când a trebuit să înființeze o firmă sau să plătească taxe și impozite. Când le vorbești despre birocrația ostilă de la ANAF sunt la fel de pasionați ca și cum le-ai vorbi despre furtunile de pe planeta Marte: nu pricep nimic.

Așa se explică dezamăgirea electoratului în zisa dreaptă românească. Ce au făcut guvernările care au susținut că sunt de dreapta?

Și așa se explică și faptul că, la aceste alegeri, PSD a scos un rezultat mai bun decât te-ai fi așteptat: în prea multe orașe și județe, “dreapta“ a venit cu oferte necredibile și a susținut baroni locali la fel de toxici ca și cei ai Ciumei Roșii.

Dreapta are nevoie, deci, de două elemente pentru a câștiga la pas alegerile parlamentare: o mână de oameni buni, care să o reprezinte, și un proiect simplu și clar. Când scriu “un proiect simplu și clar“ mă refer la un document radical opus programului PSD de guvernare, un teanc de hârtii care nu spun nimic. Un proiect simplu și clar înseamnă rescrierea Codului Muncii în favoarea angajatorului și introducerea unui sistem de tip “at-will employment“, în care relațiile dintre angajat și angajator să poată fi întrerupte oricând, fără complicații nesfârșite. Sau simplificarea Codului Fiscal. Sau spargerea monopolului CNAS și privatizarea spitalelor.

Cât despre oameni, e simplu: antreprenori care și-au dezvoltat onest afacerea, universitari cu studii solide, personaje care au evoluat în societate stând departe de statul corupt. Este plină România de astfel de oameni, totul este să îți dorești să-i recrutezi, să le faci o ofertă, adică să-i integrezi într-un proiect în care să creadă.

După arestarea lui Dragnea și prăbușirea guvernării Dăncilă, dreapta a avut o primă șansă. Pandemia, care a  scos la suprafață toată corupția și incompetența statului român, a fost o a doua șansă. O guvernare de dreapta poate transforma țara într-un tigru al Europei de Est. Ar fi cumplit să ratăm din nou această șansă, o șansă pentru care eu mă voi bate cu toată forța și credința.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.