Alegerile din SUA. Deputat PNL: "Sper să fie reales Trump! A avut curajul să înfrunte China!"


Alegerile din SUA. Deputat PNL: "Sper să fie reales Trump! A avut curajul să înfrunte China!"

Deputatul PNL Matei Dobrovie, înscris în cursa din București pentru un mandat de senator, a publicat o analiză în care reflectă motivele pentru care este benefic ca Donald Trump să fie reales președinte al SUA. În acest sens, liberalul a evidențiat că Trump a consolidat flancul estic al NATO, ceea ce a dus și la întărirea paradigmei de securitate de care beneficiază România. 

Mai mult decât atât, Dobrovie a precizat că Trump "a avut curajul să înfrunte China/PCC privind mușamalizarea coronavirusului la începutul epidemiei, dar și privind practicile anti-concurențiale, furtul de tehnologie, chestiunea Huawei și 5G" și, totodată, "încearcă construirea unei coaliții internaționale pentru îndiguirea influenței globale a Chinei, un demers foarte necesar".

"Este primul președinte american care vorbește despre posibilitatea decuplării totale a economiei americane de China și care pe bună dreptate recomandă aliaților SUA să-și reducă dependența de Beijing", a mai subliniat liberalul. 

Redăm analiza deputatului PNL: 

"Sper ca președintele Donald Trump să fie reales în Statele Unite pentru că:

1. Donald Trump s-a poziționat ca un apărător al libertății de religie și al valorilor creștin-conservatoare, prețuind viața, familia și credința. Joe Biden în schimb este un candidat socialist, promotor al unei agende progresiste radicale pro-avort și anti-familie, iar victoria sa ar duce la propagarea agresivă a acesteia și în România.

2. Nu-mi doresc un președinte american acomodant față de China și de Rusia. Politica externă ezitantă și ineficientă a administrației Obama-Biden-Hillary Clinton nu a făcut decât să slăbească credibilitatea SUA în Orientul Mijlociu și în alte părți ale lumii și a deschis spații largi pentru agresivitatea Rusiei și Chinei. Cel mai elocvent exemplu este Siria unde încălcarea liniei roșii stabilită de Obama și cedările repetate în fața Rusiei au dus la instituirea unor zone de interdicție aeriană de către ruși și la victoria dictatorului Bashar-al Assad.

3. Donald Trump a avut curajul să înfrunte China/PCC privind mușamalizarea coronavirusului la începutul epidemiei, dar și privind practicile anti-concurențiale, furtul de tehnologie, chestiunea Huawei și 5G. Mai mult, el încearcă construirea unei coaliții internaționale pentru îndiguirea influenței globale a Chinei, un demers foarte necesar. Este primul președinte american care vorbește despre posibilitatea decuplării totale a economiei americane de China și care pe bună dreptate recomandă aliaților SUA să-și reducă dependența de Beijing. Biden în schimb este acuzat de conflict de interese și de folosirea influenței sale pe când era vicepreședinte al SUA pentru avansarea unor interese de afaceri ale fiului său în relația cu Beijingul. Hunter Biden a fost acționar al unui fond de investiții chinez , care nu putea primi aprobarea de funcționare fără acceptul PCC.

4. Oricât au încercat democrații să dovedească o legătură dintre Trump și Rusia în legătură cu alegerile prezidențiale trecute, nu au reușit. În mandatul Trump, SUA au impus sancțiuni dure Rusiei și a fost întărită prezența americană pe flancul estic al NATO, pe când politica externă a administrației Obama-Hillary Clinton de RESET cu Rusia a fost un eșec total, fiind percepută de Moscova ca o invitație la agresiune și la încălcarea dreptului internațional.

Mai mult, un raport recent al Senatului american arată spune că ”relaţiile lui Hunter Biden cu oameni de afaceri ruşi, ucraineni şi chinezi creează riscuri de contraspionaj şi extorcare”. Potrivit acestuia firma lui Biden Jr. a primit 3,5 milioane de dolari de la oligarha rusă Elena Baturina. Prin urmare hoțul strigă hoții apropo de relațiile cu Rusia!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.