Moș Tăgârță a ajuns purtătorul de cuvânt al lui Victor Ponta pe teme de coronavirus. „Noi, la Pro România, am hotărât să propunem deschiderea tuturor afacerilor”


Moș Tăgârță a ajuns purtătorul de cuvânt al lui Victor Ponta pe teme de coronavirus. „Noi, la Pro România, am hotărât să propunem deschiderea tuturor afacerilor”

Fostul președinte ALDE, senatorul Călin Popescu Tăriceanu, care, în doar patru ani de zile, și-a dus partidul sub 3%, iar apoi a părăsit corabia refugiindu-se în formațiunea lui Victor Ponta ca să nu rămână fără imunitate și să-l înhațe DNA, a ajuns să se priceapă la coronavirus poate chiar mai bine decât prietena sa Renate Weber, Avocata Poporului cu pensii speciale.  

Vorbind în numele partidului în care tocmai a intrat, Tăriceanu anunţă că Pro România susţine deschiderea tuturor afacerilor, cu testare permanentă a salariaților.  

Reamintim că Tăriceanu a candidat la recentele alegeri locale pentru funcția de primar al Capitalei, obținând sub 1,6% din voturile exprimate, după ce campania sa electorală a debutat cu o prestație rușinoasă la Digi24 unde nu a fost capabil să spună care este costul unei călătorii cu autobuzul în București, deși programul său de gestionare a orașului prevedea gratuite deplină pe transportul în comun.  Detalii AICI

"Toate restricţiile acestea pe care Guvernul PNL le impune mediului de afaceri afectează aproape în totalitate companiile mici. Mici cafenele, restaurante, făbricuţe. Toate cu proprietari români. Oare în marile lanţuri de magazine nu circulă virusul? Oare nu putem lua aceleaşi măsuri de siguranţă şi în micile restaurante sau cafenele pentru a le ţine deschise şi a nu lăsa oamenii pe drumuri în prag de iarnă? Noi, la Pro România, am hotărât ca în programul anticriză să propunem deschiderea tuturor afacerilor, cu măsuri de protecţie, cu testare permanentă a celor care lucrează acolo. Soluţia închiderii este o excepţie nu o regulă şi se aplică doar acolo unde se dezvoltă focare", scrie Tăriceanu pe Facebook.

El afirmă că, în urma programului de granturi destinat ajutorării celor 20.000 de firme din HoReCa, doar 6.000 dintre acestea au beneficiat.

"Vorbesc cu mulţi oameni din HoReCa. Aceştia sunt la capătul puterilor şi odată cu ei şi un segment economic care dă de mâncare la sute de mii de români. Este o tragedie, iar măsurile pe care le ia guvernul PNL sunt doar de faţadă, mai degrabă pentru a păcăli românii că fac ceva decât pentru a da o reală mână de ajutor. Cazul IMM Invest îl ştiţi. Astăzi vă spun despre mult lăudatul program de granturi. Guvernul a alocat 350.000.000 euro care ar trebui să ajute cele 20.000 de firme din HoReCa. Suma s-a cheltuit în primele 6 minute de la începerea înscrierii şi de ea au beneficiat cei care au fost cei mai rapizi, adică 6.000 de firme! Ce o să se întâmple cu celelalte 14.000 de companii, doar Dumnezeu ştie", spune Tăriceanu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.