Bugetul pe 2021. Cîțu combate intoxicarea propagată de Ciolacu: "Chiar el a votat în 2013 și a schimbat legea!"


Bugetul pe 2021. Cîțu combate intoxicarea propagată de Ciolacu: "Chiar el a votat în 2013 și a schimbat legea!"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut Guvernului să prezinte Parlamentului proiectul de buget pentru anul viitor înainte de alegerile parlamentare. "Vrei să afle românii că le măreşti taxele după ce te votează? Nu-i păcăli, nu ţine totul ascuns! Nu-i păcăli şi după ce le-ai luat votul vii cu bugetul!", a afirmat preşedintele PSD, luni seară, într-o emisiune la B1 TV.

În acest context, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a avut o reacție dură la solicitarea președintelui PSD Marcel Ciolacu, precizând că acesta a votat în martie 2013 o modificare legislativă conform căreia Guvernul prezintă bugetul după alegerile parlamentare, la 15 zile după învestire. "În schimb, PNL va prezenta, desigur, o viziune asupra bugetului pe 2021, dar și pentru următorii ani odată cu programul de guvernare", a adăugat Cîțu. 

Totodată, Cîțu l-a contrazis pe Ciolacu, subliniind că liberalii nu vor crește taxele în 2021. "Noi nu avem nevoie de taxe pentru a aduce venituri la buget. Știm foarte bine și am demonstrat în 2020 că știm să administrăm cu taxe mai mici", a mai precizat Cîțu. 

"Am văzut dezinformarea grosolană din partea socialiștilor. Nu știu dacă e doar prostie, dacă este manipulare sau sunt amândouă, dar cel care este azi președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, a votat în martie 2013 și a schimbat legea. După acel vot, nu știu de ce nu își amintește, s-a schimbat legea și guvernul prezintă bugetul în anii electorali la 15 zile după învestire. Este ceea ce a votat Ciolacu. Că nu își amintește, asta e. Că încearcă să mintă este mult mai grav. Dar, guvernul învestit nou va fi cel care va prezenta bugetul pe anul viitor. Așa a fost și în 2017, bugetul a fost prezentat în februarie. Nu mai spun că în 2019, când nu erau alegeri, bugetul a venit tot prin februarie. 

Dar să facem distincția. Este adevărat că Guvernul va prezenta bugetul pe anul viitor la 15 zile după învestire. În schimb, PNL va prezenta, desigur, o viziune asupra bugetului pe 2021, dar și pentru următorii ani odată cu programul de guvernare. Eu știu că este complicat pentru socialiști să facă distincția, dar va fi mai ușor pentru că îi vom ajuta. 

În același timp, trebuie să observ că socialiștii spun că Guvernul liberal va face bugetul pe anul viitor și, da, au dreptate. Vom face bugetul pe anul viitor și îl vom prezenta. Nu veți vedea creșteri de taxe anul viitor. V-am spus acest lucru din primul moment în care am preluat mandatul. Mai mult, avem ca exemplu anul 2020. În anul 2020 Guvernul liberal este primul Executiv care scoate toate taxele introduse de socialiști. Am scos supraacciza la carburant, am scos supraimpozitarea contractelor part-time, am scos TVA defalcat, am eliminat OUG 114, toată plină de taxe. Toate aceste taxe au fost introduse de Grindeanu, Ciolacu și gașca lor. Am scos toate aceste taxe și, atenție, am avut rezultate bune la buget, am arătat că poți să elimini taxe și să încasezi bani la buget mai mulți. Avem deja august și septembrie, două luni în care veniturile la buget au fost mai mari decât anul trecut, când era creștere economică și când erau și taxele pesediștilor. Noi nu avem nevoie de taxe pentru a aduce venituri la buget. Știm foarte bine și am demonstrat în 2020 că știm să administrăm cu taxe mai mici" , a declarat Florin Cîțu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.