10 august: Dragnea, Carmen Dan și "Fantoma în Alb", pe jar! A sosit Ziua Z: decizia-cheie pe care o poate da Tribunalul București


10 august: Dragnea, Carmen Dan și "Fantoma în Alb", pe jar! A sosit Ziua Z: decizia-cheie pe care o poate da Tribunalul București

Ioan Crăciuneanu este unul dintre protestatarii care au fost răniți pe 10 august 2018, atunci când grupul infracțional organizat din Kiseleff a ordonat jandarmilor să gazeze și să calce în picioare manifestanții care s-au strâns în Piața Victoriei pentru a-și arăta nemulțumirea față de guvernarea PSDragnea. O grenadă aruncată de jandarmi a căzut lângă Ion Crăciuneanu şi l-a rănit la picior. 

"Mi-a explodat o grenadă foarte aproape de picior. Mi-au intrat ceva chimicale în partea de jos a piciorului, care este uşor infectată şi schijele celelalte au tăiat pur şi simplu carnea", a declarat Ioan Crăciuneanu pentru Digi24, pe 17 august 2018. (mai multe detalii AICI)

grenada
Sursa foto: Digi24

Ancheta penală privind represiunea din 10 august a suferit, din păcate, tergiversări peste tergiversări, dosarul fiind chiar clasat anul acesta de DIICOT. Ulterior, Giorgiana Hosu, șefă DIICOT la acea dată, a solicitat redeschiderea anchetei doar cu privire la foştii şefi ai Jandarmeriei, situație care i-a nemulțumit pe protestatarii agresați pe 10 august 2018, inclusiv pe Ioan Crăciuneanu, care a hotărât să facă demersuri în justiție.  

Astfel, conform g4media, Ioan Crăciuneanu și sora lui, avocata Lucia Crăciuneanu, au atacat la Tribunalul București decizia Giorgianei Hosu de a-i scăpa de răspunderea penală pe Colonelul Paraschiv, cunoscut drept Fantoma în Alb, dar și pe decidenții politici precum Carmen Dan, Liviu Dragnea și Speranța Cliseru, fost prefect al Capitalei. Cererea de redeschidere a anchetei 10 August, inclusiv cu privire la cei menționați anterior, are termen mâine la Tribunalul Bucureşti. De subliniat este faptul că frații Crăciuneanu cer anchetarea numelor enumerate în articol inclusiv pentru constituirea de grup infracțional organizat. (citiți AICI contestația formulată de frații Crăciuneanu)

Avocata Lucia Crăciuneanu, pentru g4media: "Cercetările s-au efectuat în lipsa unei anchete a factorilor decidenţi. Este evident că abuzurile exercitate au fost clădite prin constituirea unui grup infracțional organizat, iar şefii jandarmilor ce au acţionat abuziv au urmat un ordin clar în acest sens de la factorii decizionali la momentul respectiv, adică Liviu Dragnea, fostul ministru de interne Carmen Dan, fostul prefect, Speranța Cliseru, col. Paraschiv Cătălin şi alţii din coaliţia PSD-ALDE. Clasarea unor fapte neelucidate, clasare axată pe apărarea sfidătoare, prin omisiune, a  factorilor decizionali vinovaţi de cursul evenimentelor din 10-11 august 2018, fără nicio justificare sau motivare legală, este de neacceptat într-un stat democratic".

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.