Fraternitate. Acesta a fost cuvântul serii. O întâlnire cu Ludovic Orban la Ambasada României din Paris


Fraternitate. Acesta a fost cuvântul serii. O întâlnire cu Ludovic Orban la Ambasada României din Paris

O întâlnire foarte agreabilă, marți seară, cu premierul Ludovic Orban, la ambasada de la Paris. A venit însoțit de patru miniștri, de Externe, Economie, Apărare și Agricultură. 

Fiecare dintre ei a avut de lucru, au avut întâlniri cu omologii francezi. Franța este un partener valoros pentru România.

Întâlnirea a avut loc în grădina ambasadei. A și plouat, dar asta nu a schimbat atmosfera foarte prietenoasă. Organizarea a fost impecabilă.

Românii din Franța s-au bucurat de vizită, iar oficialii din România de primire. Este reconfortant să trăiești astfel de momente calme. Ceva s-a schimbat în administrația română. Nu sunt toate la locul lor, dar este o atitudine complet revizuită.

Premierul a salutat și a schimbat câteva vorbe cu fiecare participant. Miniștrii au fost, de asemenea, disponibili permanent pentru dialog.

În discursul ținut în ploaie, Ludovic Orban ne-a mulțumit că nu am uitat de România. Și ne-a asigurat că este reciproc. Ne-a spus că Europa este mai bogată datorită nouă. Ne-a spus ce a făcut la Paris și ne-a propus să lucrăm împreună.

Eu am reluat demersul înființării unui consulat românesc în Bretania. Un detaliu amuzant, pe domnul general Ciucă nu l-am recunoscut fără uniformă. 

Fraternitate. Acesta a fost cuvântul serii. Bucurie reciprocă. Să vedem ce va urma.

(Sursa foto: Ciprian Apetrei)

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.