Un nou atentat islamist în Franța. Cuțitul devine un fel de contra-simbol național


Un nou atentat islamist în Franța. Cuțitul devine un fel de contra-simbol național

Încă un atentat islamist în Franța. De data asta trei persoane au murit. La Nisa. Același ritual barbar al gâtului tăiat. Cuțitul devine un fel de contra-simbol național. Un steag al unei armate ignorate, care a avut timp să se instruiască și a cărui număr de soldati ne dă frisoane.

Urmează un nou elogiu național. Cunoaștem bine procedura, din păcate. Încă nu s-a terminat cel dedicat profesorului Samuel Paty. Teroriștii nu au același calendar ca noi.

Luni începe școala. Nu ne predăm, suntem solidari și predăm copiilor libertatea de expresie. Un fel de muniție simbolică pentru un viitor mai sigur.

Nu suntem deloc bine echipați pentru asta. Atentatele au loc și pentru că mult timp Franța și-a plătit generos dușmanii. Un paradox al unui umanism monstruos, de care sper să ne putem debarasa. Un proiect complicat, al unei identități naționale care să inspire respect și solidaritate.

Un nou atentat islamist. Să fie acesta ultimul. După Je suis catholique, Je suis Prof, ar fi bine să urmeze Je suis en vie, pur și simplu.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.