EXCLUSIV: Un cunoscut fost deținut politic a REFUZAT funcția de președinte de onoare al PNL. Motivele


EXCLUSIV: Un cunoscut fost deținut politic a REFUZAT funcția de președinte de onoare al PNL. Motivele

Surse din conducerea liberală ne-au dezvăluit că un cunoscut fost deținut politic a refuzat să accepte funcția de președinte de onoare al PNL. 

Mai exact, este vorba despre istoricul, academicianul, profesorul și scriitorul Radu Ciuceanu (92 ani, foto jos), fost deținut politic pentru 15 ani, membru al grupării anticomuniste condusă de generalul martir Iancu Carlaonț, supraviețuitor al reeducărilor prin tortură de la Pitești și Gherla și colaborator al Europei Libere urmărit în permanență de Securitate. 

De asemenea, domnul Radu Ciuceanu este membru fondator al PNL, al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR) și director al Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului (INST), fiind autorul, colaboratorul sau coordonatorul a numeroase volume de istorie recentă. 

Potrivit surselor Podul.ro, Radu Ciuceanu a refuzat politicos oferta conducerii PNL, motivând că e angrenat în multe proiecte editoriale și memorialistice și că nu este interesat absolut deloc de o funcție politică, fie aceasta pur onorifică și în pofida faptului că așa ceva ar fi presupus o remunerație lunară. 

Adevăratele motive sunt însă că domnul Radu Ciuceanu nu vrea să legitimeze cu numele său o serie de atitudini și politici în care nu se regăsește, și nici nu intenționează să accepte o funcție ocupată până nu demult de Mircea Ionescu-Quintus, fost turnător prolific al Securității. 

   

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.