VIDEO Ciolacu se face că nu-l mai cunoaște pe Pieleanu: "Nu știu la cine vă referiți. Am luat o decizie istorică"


VIDEO Ciolacu se face că nu-l mai cunoaște pe Pieleanu: "Nu știu la cine vă referiți. Am luat o decizie istorică"

Marcel Ciolacu s-a făcut luni seară, într-o emisiune la TVR, că nu știe cine e Marius Pieleanu, care până la alegerile locale a fost sociologul de casă al PSD. Totodată, Ciolacu, supărat pe exit-poll-urile lui Pieleanu de la alegerile locale, a anunțat că PSD nu va mai comanda uzitarea unui astfel de instrument sociologic la parlamentare și momentan nu va mai face nici măcar sondaje de opinie. 

Ciolacu: După exit poll-urile din noaptea alegerilor locale am luat o decizie istorică. În interiorul PSD nu mai plătim niciun exit-poll și momentan nu facem sondaje de opinie. Facem focus grupuri și se pare că ne ajută mult mai mult decât sondajele de opinie. Noi ne-am păcălit. Lăsăm celelalte partide să facă sondaje de opinie. 

Moderator: L-ați tras pe dreapta pe Pieleanu? 

Ciolacu: Nu știu la cine vă referiți. 

Vedeți video de la 32:00:



Amintim că Gabriela Firea l-a găsit vinovat pe 29 septembrie pentru înfrângerea din cursa pentru Primăria Capitalei și pe sociologul Marius Pieleanu, căruia i-a reproșat că a dat un exit-poll cu mult diferit față de rezultatele oficiale ale BEC, deși a fost plătit de către pesediști pentru a prezenta estimările sociologice duminică seara la ora 21, respectiv ora 23, dar și alte date pe parcursul zilei. La Primăria Capitalei, în momentul declarațiilor Gabrielei Firea și anume după numărarea a 98,27% dintre voturi, Nicuşor Dan avea 42,79%, iar Gabriela Firea 37,98%, în timp ce Traian Băsescu 10,98%. Așadar, diferența dintre cei doi conform datelor BEC era de 4,81%, în timp ce primul exit-poll arăta o diferență de 8,2%, iar al doilea 9,6%. În acest context, Firea a spus că, din pricina exit-poll-urilor CURS-Avangarde, reprezentanții PSD din secțiile de votare din întreaga țară, nu doar din București, au fost demobilizați. Institutul CURS este deținut de soțul deputatei PSD Diana Tușa și anume patronul Știri pe Surse, Iosif Buble, iar Avangarde de către Marius Pieleanu, sociolog de casă al PSD.

VEDEȚI ȘI: VIDEO Firea îl ceartă pe Pieleanu, în direct la A3, pentru eșec: "Avem un contract cu CURS-Avangarde! Au demobilizat oamenii în secțiile de votare! / Sunteți cumva Nostradamus? Cum se face că știați cu o seară înainte ce se va întâmpla?"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.