Igor „Kremlinovici” Dodon e disperat! Consiliat de spionii Rusiei, apelează la fake news pentru a-i ostiliza pe unioniști față de Maia Sandu și pentru a terfeli ideea de Unire


Igor „Kremlinovici” Dodon e disperat! Consiliat de spionii Rusiei, apelează la fake news pentru a-i ostiliza pe unioniști față de Maia Sandu și pentru a terfeli ideea de Unire

Simțind că zilele până la pierderea fotoliului de președinte sunt numărate, disperat, Igor Dodon promovează pe canalele sale o altă „sperietoare” despre Maia Sandu, noua țintă fiind de data aceasta unioniștii, scrie Deschide.md.

Site-urile controlate de Dodon diseminează un fals conform căruia Maia Sandu ar fi proiectul Moscovei, care are sarcina de a distruge mișcarea unionistă. Totodată, apelând la manipulare, propaganda lui Dodon vrea să intoxice electoratul unionist cu declarații inventate despre Unire, pe care le-ar fi făcut Maia Sandu.  

Asta se întâmplă în timp ce jurnaliștii de investigație au demonstrat că adevăratul dușman al Unirii și proiect al Kremlinului este Igor Dodon, iar agenții FSB îl consiliază chiar și la momentul de față din sediul PSRM.

Fake-news-ul este propagat sub forma unui material video în care un grup de unioniști se adresează tot unioniștilor cu îndemnul de a nu o vota pe Maia Sandu, lăsând să se înțeleagă că este la fel de toxică pentru unioniști precum Igor Dodon.  

Video-ul nu spune nimic de faptul că Igor Dodon are în programul său interzicerea partidelor unioniste.  

Prin fake news, echipa lui Dodon o prezintă pe Maia Sandu drept un adversar înverșunat al Unirii și unioniștilor, deși aceasta a declarat răspicat că: „Unirea este posibilă dacă acest lucru și-l va dori majoritatea cetățenilor R. Moldova”.

Scopul central al spotului este descurajarea și demotivarea unioniștilor de a participa la vot în sprijinul Maiei Sandu și împotriva lui Igor Dodon.

Campania de dezinformare a fost declanșată în spațiul public în timp ce în presă au apărut probe incontestabile ce demonstrează că Igor Dodon a fost consultat direct de oamenii Kremlinului în timpul mandatului de președinte, iar actualmente, un grup de agenți FSB și mercenari Wagner lucrează intens la campania electorală a lui Dodon, chiar din sediul central al socialiștilor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.