„MERGI LA VOT CÂT ÎNCĂ POȚI!”. Podul.ro îi îndeamnă pe cetățenii moldoveni din România să voteze duminică, în turul doi al alegerilor prezidențiale


„MERGI LA VOT CÂT ÎNCĂ POȚI!”. Podul.ro îi îndeamnă pe cetățenii moldoveni din România să voteze duminică, în turul doi al alegerilor prezidențiale

Aproximativ 13.000 de cetăţeni din Republica Moldova au votat duminică, 1 noiembrie, în primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, în cele 13 secţii de votare deschise pe teritoriul României.

Un procent destul de modest având în vedere că numărul total al celor care au venit la urne, în cele 139 de secții de votare deschise în Diaspora, a fost de 149.840 de alegători. Un record istoric!

De pildă, la secţiile de votare deschise în Transnistria, controlată de autoritățile pro-moscovite, au votat 14.709 alegători, mai mulți decât în România.

Podul.ro le cere cetățenilor moldoveni, aflați în prezent pe teritoriul României și nu numai, să meargă duminică la urne. În zilele următoare, site-ul nostru va publica mesajele destinate acestora din partea unor personalități sau oameni obișnuiți din România sau R. Moldova.

Aveți șansa să votați pentru un candidat pro-european și să scoateți Basarabia de sub influența malignă a Rusiei.  

Aveți șansa să anulați prin votul vostru orice tentativă de fraudă, de influențare ilegală a opțiunilor, care afectează calitatea democrației din R. Moldova și, implicit, viața voastră.

Sunt șanse pe care, dacă le ratați, s-ar putea să nu vă mai întâlniți cu ele multă vreme de acum încolo.

Locul Republicii Moldova este printre țările democratice ale Europei! Voi puteți face acest lucru posibil. Votați!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.