La PSD necazurile se țin lanț! Consiliera locală Lăcrămioara Ursu a rămas repetentă la 45 de ani. Politiciana nu a reușit să termine clasa a XI-a și trebuie să o reia


La PSD necazurile se țin lanț! Consiliera locală Lăcrămioara Ursu a rămas repetentă la 45 de ani. Politiciana nu a reușit să termine clasa a XI-a și trebuie să o reia

După ce zilele trecute, partidul lui Marcel Ciolacu a pierdut lumina Educației social-democrate, fostul ministru Liviu Marian Pop anunțându-și public retragerea, o altă situație dramatică din PSD ajunge în atenția presei: consiliera locală de la Iași Lăcrămioara Ursu, care abia a depus jurământul pentru funcția publică în care a fost aleasă, a rămas repetentă la 45 de ani. 

Doamna, foarte activă pe Facebook, unde îi admiră pe Dana Budeanu și Călin Popescu Tăriceanu, trebuie să repete clasa a XI-a, scrie siteul dezvăluirea.ro. Doamna Ursu, o apropiată a liderului PSD Iași Maricel Popa, spune însă cât se poate de limpede pe pagina sa de facebook ce crede despre „clase”: „Să ai clasă înseamnă să păstrezi tăcerea în fața proștilor”, exact ce a făcut și dânsa când a fost contactată de presă pentru a lămuri public situația sa școlară. Maricel Popa este fostul șef al Consiliului Județean Iași care și-a pierdut însă funcția la recentele alegeri în favoarea liberalului Costel Alexe.

Înainte de alegeri, când președintele Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, secretarul general al PSD, au venit în campanie la Iași, Lăcrămioara Ursu s-a aflat în permanență în apropierea celor doi lideri de la centru, ghidându-le traseul electoral prin județ. Puțin probabil ca falsul revoluționar Ciolacu să fie deranjat de studiile puține ale doamnei Ursu, el însuși fiind absolvent de Drept la Facultatea Ecologică. Ciolacu a urmat și cursurile controversatului Colegiu Național de Apărare din București, o adevărată „fabrică de diplome pentru politicieni”.

Dezvăluirea.ro: „pe listele de candidați pentru Consiliul Județean depuse de PSD Iași a fost impusă pe un loc eligibil Lăcrămioara Ursu care are vârsta de 45 de ani și anul acesta a rămas repetentă în clasa a 11 a la Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” din municipiul Iași.  

Potrivit unei adrese remisă presei de unitatea de învățământ, Lăcrămioara Ursu a rămas repetentă deoarece nu s-a mai prezentat să-și încheie situația școlară. Instituția de învățământ a mai transmis că Lăcrămioara Ursu s-a înscris în anul școlar 2018-2019 în clasa a X a seral pe baza unei foi matricole din anul școlar 1989-1990. La vârstă de 15 ani Lăcrămioara Ursu a absolvit clasa a 9 a la Liceul Industrial Dimitrie Cantemir, specializarea „mecanic”, după care a renunțat la școală. În anul 2018, la vârstă de 43 de ani s-a gândit că ar fi bine să termine măcar liceul, dar între timp a fost angajată de Maricel Popa pe un post de consilier personal pentru problemele rromilor pe o leafă de încadrare de 5.570 lei. Prin urmare, după încă un an de liceu a văzut că poți să te angajezi pe un post bun cu o leafă bună și fără școală dacă ești alături de Măricel Popa și PSD și a renunțat iar la ”studii”. Să mai precizăm că în județul Iași sunt în prezent cel puțin câteva zeci de tineri rromi care au absolvit studii superioare și puteau ocupă funcția de consilier pentru problemele rromilor la CJ Iași. Am contactat-o telefonic pe Lăcrămioara Ursu pentru a-i cere un punct de vedere. Am întrebat-o dacă a rămas repetentă anul acesta în clasa a 11 a.”Eu acum nu sunt in Iași. Nu pot să va răspund sunt la volan. La revedere!”, a spus Lăcrămioara Ursu”.

Surse foto: Dezvaluirea.ro, Lăcrămioara Ursu/Facebook

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.