În plină criză sanitară, Spitalul Colentina din București a fost lăsat pe mâna unui apropiat al lui Gabriel Oprea, fost securist la Doi ș'un sfert


În plină criză sanitară, Spitalul Colentina din București a fost lăsat pe mâna unui apropiat al lui Gabriel Oprea, fost securist la Doi ș'un sfert

Remus Mihalcea (foto stânga), managerul interimar al Spitalului Colentina  și candidat PSD la Camera Deputaților, și-a luat concediu de odihnă pe timpul campaniei electorale, scrie curentul.info. Asta deși conduce cel mai mare spital suport COVID din București. 

Mai mult, el candidează de pe poziția a 4-a pe lista PSD din județul Argeș și are șanse să prindă un mandat de parlamentar doar la redistribuire.

Remus Mihalcea l-a anunțat pe directorul general al ASSMB, Vasile Apostol, că își ia concediu și îl lasă în loc, nu pe directorul medical, dr. Victor Cauni, așa cum era firesc pe timp de pandemie, ci pe directorul financiar-contabil, Liviu Cătălin Butunoiu-Radu (foto centru).

Acesta este pensionar al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), fost șef al Logisticii acestui minister în mandatul lui Gabriel Oprea, și fost angajat la DGPI (fosta UM 0215, cunoscută sub numele de Doi ș-un sfert), serviciul secret al MAI.

În timpul mandatului de primar al Capitalei, Gabriela Firea a populat Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București (ASSMB) cu foști angajați DGPI.

Înainte de Spitalul Colentina, Butunoiu- Radu a lucrat la Spitalul Filantropia, de unde a fost relocat de fostul primar al Capitalei.

În loc să-i ceară acordul noului primar al Capitalei, Nicușor Dan, pentru ca Butunoiu- Radu să preia atribuțiile lui Remus Mihalcea, directorul general al ASSMB, Vasile Apostol (foto dreapta), a luat  decizia de unul singur.  

De precizat că managerii intermari de spitale sunt numiți de primarul general și nu de directorul general al ASSMB.

(Foto: curentul.info)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.