Factual: Ciolacu, prins cu un fake news grosolan despre DNA. Șeful PSD anunță că va continua lupta cu "abuzurile din justiție"


Factual: Ciolacu, prins cu un fake news grosolan despre DNA. Șeful PSD anunță că va continua lupta cu "abuzurile din justiție"

Președintele PSD Marcel Ciolacu a fost prins de către jurnaliștii de la Factual cu un fake news grosolan referitor la activitatea DNA. Luând apărarea avocatei Laura Vicol, care va candida din partea PSD la Camera Deputaților, Marcel Ciolacu a declarat pe 5 noiembrie pentru Libertatea că este nevoie de oameni ca ea care să se lupte cu abuzurile procurorilor. În acest sens, Ciolacu a zis că "din cazurile trimise la DNA în instanţă, 90% sunt achitări".

"Lucrurile nu au funcționat într-o anumită normalitate în România când vorbim despre justiție. Dacă acea perioada, care după părerea mea eu cred că e depășită și uitată de către toată lumea, a fost una de normalitate a unui stat democratic, eu nu cred. Răul a fost făcut în acea perioadă și anumite abuzuri au existat. PSD nu a găsit la acea vreme cei mai buni comunicatori pe aceste teme. Nu poți să fii credibil și să comunici aceste teme și să porți stindardul acestor teme atâta timp cât tu ești trimis în judecată sau ai o problemă penală. A fost o greșeală fatală pentru noi și am plătit-o. Acum lăsați-mi dreptul să învăț din greșelile altora și să îndreptăm ce este de îndreptat. Eu cred că doamna Vicol va fi un foarte bun parlamentar și un specialist în domeniul justiției", a completat Ciolacu. 

Vedeți video de la 23:23:



Pe acest subiect, Factual a prezentat bilanțul activității DNA pe fiecare an, 2019 fiind anul cu cele mai multe achitări și anume un procentaj de 52% din dosarele instrumentate. Numai că "ponderea achitărilor din dosarele DNA a crescut în ultimii anii, în parte din cauza deciziilor CCR. În 2019, din 262 de achitări, 64 au fost ca urmare a aplicării Deciziei CCR nr. 405/2016 cu efect de dezincriminare parțială a infracțiunii de abuz în serviciu, iar în 2018 din 202 de soluţii de achitare, 72 au fost urmare a aplicării aceleiaşi decizii", au subliniat jurnaliștii de la Factual. (mai multe detalii AICI

CITIȚI ȘI: PSD-ul s-a reformat atât de tare că Marcel Ciolacu habar nu are cu cine candidează partidul la Parlament. „Nu o cunosc pe Laura Vicol”/Pe rectorul Azamfirei l-a botezat „Ambrozie”/O fostă judecătoare CCR, răsplătită pentru că a scăpat mulți pesediști de pușcărie?

CITIȚI ȘI: Finul Olguței Vasilescu dezvăluie cum a impus-o Marcel Ciolacu pe controversata Laura Vicol pe listele de la Dolj. Recent, președintele PSD mințea că nu o cunoaște pe avocata care organiza proteste anti-Kovesi alături de acoliții lui Liviu Dragnea

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.