Minciunile și ipocrizia Rusiei. Putin acuză imixtiuni externe în R.Moldova în timp ce Dodon e consiliat de agenți FSB și GRU plătiți ilegal. Același Dodon a spălat banii Moscovei în Bahamas


Minciunile și ipocrizia Rusiei. Putin acuză imixtiuni externe în R.Moldova în timp ce Dodon e consiliat de agenți FSB și GRU plătiți ilegal. Același Dodon a spălat banii Moscovei în Bahamas

În preludiul summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai, găzduit la Moscova, Vladimir Putin a vorbit despre ”încercări de a exercita presiune externă” asupra Republicii Moldova. 

De notat că Putin nu face altceva decât să dea glas, la cel mai înalt nivel al Federației Ruse, unor acuzații pe care Moscova le-a rostogolit în spațiul basarabean încă de dinaintea primului tur al alegerilor prezidențiale, câștigat de pro-europeana Maia Sandu

Vă amintim că ministrul rus de Externe – l-am numit pe Serghei Lavrov – a criticat în termeni belicoși Statele Unite pentru că ar interveni, cităm întocmai, ”brutal, nepoliticos și impardonabil” în politica internă a Republicii Moldova. 

Lui Lavrov i-a urmat kaghebistul absolut Serghei Narîșkin, șeful spionajului rusesc, care a dezgropat o și mai veche teză a Kremlinului: străinii cei răi ar organiza o așa-zisă ”revoluție colorată” la Chișinău. 

Pe lângă faptul că aceste fake news-uri moscovite au rolul de a relativiza mobilizarea exemplară și istorică a Diasporei basarabene, care a votat masiv anti-Dodon, acuzațiile lui Putin, Lavrov și Narîșkin denotă, în mod cât se poate de clar, o ipocrizie gigantică: Kremlinul acuză în gura mare imixtiuni străine în condițiile în care Igor Dodon și-a angajat o armată de consilieri ruși și de agenți FSB și GRU, cu încălcarea legii electorale, întrucât aceștia nu dețin permis de muncă în Republica Moldova, iar plata lor (cu multe zerouri, firește) se face cash și fără să apară în registrele financiare ale campaniei. 

Ipocrizia și minciunile Moscovei sunt strigătoare la cer – Rusia nu doar că a dezmembrat România prin genocid, închisori, deportări și teroare, dar în ultimii 30 de ani menține Basarabia într-o zonă gri a sărăciei, corupției și a rusificării premeditate, cu largul concurs al personajelor de teapa lui Igor Dodon, cel mai opulent președinte rusofil din istoria de fum a Republicii Moldova (adusă la stadiul de gubernie rusească finanțată cu banii României, ai Uniunii Europene și ai Statelor Unite).

Să nu uităm că în 2016, Dodon și liderii PSRM au spălat banii Rusiei în Bahamas, pentru a-i pompa mai apoi în campania alegerilor prezidențiale și în câteva buzunare aferente. 

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.