VICTORIE de etapă a lui Trump în RĂZBOIUL LEGAL de după alegerile din SUA! O instanță din Pennsylvania a decis că o parte din buletinele de vot prin corespondență, majoritatea pro-Biden, nu vor fi luate în calcul


VICTORIE de etapă a lui Trump în RĂZBOIUL LEGAL de după alegerile din SUA! O instanță din Pennsylvania a decis că o parte din buletinele de vot prin corespondență, majoritatea pro-Biden, nu vor fi luate în calcul

Un judecător a stabilit că Secretarul de Stat din Pennsylvania, democrata Kathy Boockvar (foto), nu avea autoritatea legală să modifice cu 2 zile termenul până la care trebuia făcută identificarea alegătorilor.

Legea statului Pennsylvania spune că alegătorii au la dispoziție până la șase zile după alegeri -  9 noiembrie în acest caz - pentru a remedia problemele legate de lipsa dovezilor de identificare.  

După ce Curtea Supremă din Pennsylvania a decis că voturile prin poștă pot fi acceptate la trei zile după ziua alegerilor, secretarul de stat din Pennsylvania, Kathy Boockvar, a prezentat îndrumări conform cărora dovada identificării ar putea fi furnizată până pe 12 noiembrie, care este la șase zile de la acceptarea buletinului termen limită.

Această îndrumare a fost emisă cu două zile înainte de ziua alegerilor.

„[Curtea] ajunge la concluzia că pârâta Kathy Boockvar, în calitatea sa oficială de secretară a Commonwealth-ului, nu avea autoritatea legală de a emite ghidul de la 1 noiembrie 2020 către consiliile electorale ale județelor pârâte, în măsura în care acele îndrumări pretindeau să modifice termenul limită ... pentru ca anumiți alegători să verifice dovada identificării ”, a declarat judecătoarea Mary Hannah Leavitt într-un ordin judecătoresc.

Practic, Curtea a dat dreptate echipei legale a președintelui Donald Trump, care a acuzat că nu există o bază legală pentru a prelungi termenul de identificare, iar Boockvar nu avea puterea de a-l schimba unilateral.

Curtea a ordonat anterior ca toate buletinele de vot, în care alegătorii au furnizat dovada identificării între 10 și 12 noiembrie, să fie separate de restul voturilor, până la emiterea unei hotărâri judecătorești, care să stabilească ce trebuie făcut cu ele. Până atunci ele nu vor fi numărate.

Astăzi, în Pennsylvania, este programată o audiere, într-o instanță de judecată, în legătură cu mii de buletine de voturi despre care echipa legală a lui Trump susține că au fost numărate în mod necorespunzător, în ciuda lipsei informațiilor necesare.

De asemenea, avocații președintelui în exercițiu așteaptă decizia Curții Supreme a SUA legată de prelungirea cu trei zile a termenului de acceptare a buletinelor de vot prin poștă, decizie a celei mai înalte instanțe din Pennsylvania.

În momentul de față, în Pennsylvania stat care are 20 de voturi electorale, și care poate răsturna ierarhia în alegerile prezidențiale din SUA, sunt aproximativ 100.000 de voturi cu probleme, iar diferența dintre Joe Biden și Donald Trump este de 50.000 de voturi.  

Speța va ajunge la Curtea Supremă, unde republicanii au majoritate de 6 la 3.

În Arizona, în Maricopa County, democrații au descoperit că softul „Dominion”, cel care a transferat voturi de la Donald Trump la Joe Biden, nu a fost certificat de autoritățile electorale locale, controlate de republicani. Despre softul „Dominion” Podul.ro a scris AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.