Infecție politică. Un fost pesedist publică imagini necenzurate șocante, degradante, sinistre cu pacienți carbonizați la Piatra Neamț


Infecție politică. Un fost pesedist publică imagini necenzurate șocante, degradante, sinistre cu pacienți carbonizați la Piatra Neamț

Minciuna sfidătoare, populismul, pasarea vinovățiilor și mai ales detașarea cu care se fac, chiar și în zilele unei tragedii înfiorătoare, calcule electorale meschine ne indică o clasă politică de un cinism și de o degradare morală terifiante. Sociopați cu sânge rece pe care, dintr-un masochism cronic, continuăm să-i votăm, să-i răsfățăm cu funcții publice și o viață lipsită de stresuri financiare sau de perspectiva unei bătrâneți în sărăcie. Impresia amară e că, la fel ca și în alte numeroase situații tragice din trecut petrecute cu concursul autorităților, nimeni nu caută cu adevărat cauzele dezastrului de la Piatra Neamț, ci cum să apară cât mai „nevinovat” în fața opiniei publice care îi va decide soarta politică pe 6 decembrie.  

Un gest cu adevărat scandalos îi aparține lui Alin Marina. Fost membru PSD devenit ulterior „coordonator online” al partidului lui Victor Ponta, Pro România, Marina publică pe pagina sa oficială de facebook, unde se autodefinește „idealist. de Stânga”, mai multe imagini necenzurate cu incendiul de la Piatra Neamț. Într-una din ele, o victimă carbonizată este surprinsă în toată rigiditatea și indecența morții subite.  

Deși unii dintre fanii de pe pagină îi cer lui Marina să șteargă sau să blureze imaginile cu victima, din respect pentru familia acesteia, politicianul își vede mai departe de alte postări în care se luptă politic, acuză și condamnă.  

„DEZASTRUL DE LA NEAMȚ! Administrație locală #PSD, Guvern #PNL. 10 oameni au murit incendiați la Terapie Intensivă, crezând că se luptă cu virusul Covid-19. În realitate, se luptau cu un sistem care nu le-a dat nicio șansă de supraviețuire”, scrie Marina la postarea cu imaginile respective, atrăgând atenția într-o alta că „aceleași "ziare" care în urmă cu 5 ani condamnau Guvernul Ponta pentru tragedia de la #Colectiv, acum încearcă din răsputeri să albească Guvernul Orban de vina pentru morții de la #PiatraNeamț”.  

 

CITEȘTE ȘI: Războiul avizelor și vinovățiilor. DPS zice că nu a dat, Spitalul Județean Piatra Neamț zice că a primit. Orban: „S-au efectuat lucrări de construcție”/Șeful secției ATI: „Nu s-a modificat nimic”/Ciolacu publică niște hârtii aiurea

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.