FOTO. Hoție versus administrație. Cum arată un spital PSD unde mor oameni și cum arată un SPITAL nepesede pentru salvarea oamenilor


FOTO. Hoție versus administrație. Cum arată un spital PSD unde mor oameni și cum arată un SPITAL nepesede pentru salvarea oamenilor

La Oradea tocmai s-au finalizat lucrările de construcție a noii Unități de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean, scrie Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor pe pagina sa de Facebook.

La Piatra Neamț tocmai s-au „finalizat” viețile a 11 pacienți care veniseră să se trateze de COVID-19. Incendiul din secția de terapie intensivă a readus în atenție felul în care sunt administrate spitalele, cât se investește, cât se risipește și cât de în siguranță ești într-un loc care colcăie de nosocomiale și multă improvizație.  

Președintele CJ Neamț, baronul PSD Ionel Arsene, s-a apărat zilele acestea repetând obsesiv, pe unde i s-a dat ocazia, că a investit în spitalele nemțene enorm, mai mult decât orice predecesor al său de după Revoluție. Cred că imaginile pe care le-am găsit pe Facebook, pe paginile oficiale ale celor unități sanitare, nu mai au nevoie de comentarii.

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Oradea

Ionel Arsene: „În ultimii 2 ani de zile Consiliul Județean Neamț a investit peste 20 de milioane de lei doar în dotarea cu echipament medical. Am investit în ultimii 2 ani de zile și am făcut din Spitalul Județean de Urgență unul dintre cele mai dotate și mai moderne din punctul de vedere al dotării cu echipamente medicale. Toate echipamentele, majoritatea echipamentelor din secția ATI erau noi. Am văzut și declarația directorului de la ATI pe țară, care spunea că e păcat de ceea ce a văzut acolo, că sunt echipamente de ultimă generație, care au ars în acel incendiu. Eu am făcut tot ce ține de mine ca președinte al Consiliului Județean pentru că dvs. știți că CJ doar finanțează spitalul pentru că partea de coordonare efectivă a activității SCJU o face Ministerul Sănătății prin DSP. Practic, noi suntem doar cu banii, Consiliul Județean”.

Unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean Piatra Neamț

Ilie Bolojan: „Lucrările de construcție a noii Unități de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Județean din Oradea s-au finalizat. În câteva zile se vor semna toate documentele necesare recepţiei şi autorizării spațiului. Până la sfârșitul săptămânii viitoare, personalul medical, care azi preia pacienții în containerele din parcarea spitalului, se va muta în noul spaţiu.

Sunt convins că în noile condiții, având spații suficiente, toate circuitele medicale fiind asigurate, cu dotări de ultimă generație, asistenții şi medicii ce vor prelua urgențele vor asigura pacienților servicii medicale de calitate.

Noua UPU are 56 de paturi, pacienţii cu afecţiuni grave beneficiind de boxe individuale. Această unitate, printre cele mai moderne din ţară, este prima din România care are o sală de decontaminare, precum şi o sală de resuscitare. De asemenea, este dotată cu un izolator pentru pacienţi în stare critică, ce va putea fi folosit pentru bolnavii de Covid-19.

Investiţia este rezultatul unui parteneriat între Spitalul Judeţean, Ministerul Sănătăţii şi Primăria Oradea, o investiție care se ridică la aproximativ 32 milioane de lei,  58% din această valoare fiind asigurată de Ministerul Sănătății, iar 42% de Primăria Oradea.  

Mulţumesc miniştrilor Sănătăţii care de-a lungul mai multor mandate au susţinut proiectul, doctorului Gheorghe Carp care a gândit clădirea şi a gestionat proiectul, doctorului Hadrian Borcea, care a desenat UPU şi a gândit funcţiunile interioare, dnei Annamaria Sava, care a urmărit lucrările, precum şi constructorilor. ”Respect pentru bihoreni!”

Jos: intrare Secția de primiri Urgențe SJ Oradea

Jos: Secția Dermato-Venerice a SJ Piatra Neamț

Jos: Secția de primiri urgențe a SJ Oradea (interior)

Jos Secția Oncologie a SJ Piatra Neamț

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.