Propagandiștii urii din USR își dărâmă idolul: pe Nicușor Dan! Nu se poate construi cu ei, dreapta să-și asume guvernarea


Propagandiștii urii din USR își dărâmă idolul: pe Nicușor Dan! Nu se poate construi cu ei, dreapta să-și asume guvernarea

De câteva zile, un val de ură userist-plusistă se revarsă pe pagina de Facebook a primarului Nicușor Dan. Cei care l-au divinizat, îl insultă și-l hărțuiesc la câteva săptămâni după ce s-a instalat în funcție. Îi aruncă în față exact aceleași acuzații ca pesediștii: că n-a dat drumul la apă caldă și căldură. În realitate, miza este alta: o grupare din USR-PLUS vrea ca Vlad Voiculescu să fie numit viceprimar și să primească în subordine spitalele din Capitală. Legal, Nicușor Dan nu are nici o vină, pentru că numirea viceprimarilor ține de Consiliul General al Capitalei, care n-a fost încă constituit. Dar ce contează aceste detalii? Vlad Voiculescu și fanii săi îl urau oricum pe Nicușor Dan pentru că a candidat la primăria Capitalei și a câștigat. Acum, au început răzbunarea. Nu se vor opri!

Această situație arată ce jos a ajuns USR-PLUS, partid dominat ură, infantilism și violența de sorginte totalitaristă. Se bat între ei, se bat cu Nicușor Dan, se bat cu PNL-ul, se bat cu PMP-ul. Urăsc oamenii de dreapta. Dar știți cu cine nu se bat? Cu PSD-ul. Uitați-vă pe mesajele liderilor USR-PLUS: rar, cu jumătate de gură, mai spun ceva despre Ciuma Roșie. 

Cine crede că după alegeri, politicile USR-PLUS se vor schimba, greșește amarnic. “Politici“ fiind un eufemism pentru revărsările de ură de pe rețelele sociale, cam asta e tot ce a mai rămas din acest partid: o gașcă foarte agresivă care lucrează doar pe Facebook. În rest, nu mai fac mai nimic. 

Este imposibil să construiești cu asemenea infantili, imaturi și obraznici. Să guvernezi alături de ei este ca și cum ți-ai băga în casă un drogat violent, care va sparge totul în jur. Un Executiv din care va face parte și USR-PLUS, după alegerile din 6 decembrie, riscă să aibă soarta tristă a guvernării din perioada 1996-2000, când aliații s-au certat și s-au torpilat între ei, spre bucuria PSD-ului, care și-a revenit la alegerile din 2000, câștigând aproape tot. O guvernare trebuie să guverneze, nu să controleze izbucnirile de furie ale USR-PLUS și să-i satisfacă hachițele. Este nevoie de coerență, de calm și, mai ales, de proiecte de dreapta, după opt ani de jaf al stângii ultracorupte. 

Românii trebuie să decidă, la 6 decembrie, ce vor: o stângă pusă pe scandal sau o guvernare de dreapta, care să facă reforme în educație și sănătate? PNL trebuie să caute parteneri de dreapta, corecți, așa cum a fost PMP. Cu haitele anarhiste puse pe distrugere nu se poate guverna, nu se poate construi. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.