România va dona R. Moldova o parte din vaccinurile împotriva COVID-19 primite de la UE. Senatorul Viorel Badea (PNL Diaspora): „Vaccinurile vor ajunge în decembrie”


România va dona R. Moldova o parte din vaccinurile împotriva COVID-19 primite de la UE. Senatorul Viorel Badea (PNL Diaspora): „Vaccinurile vor ajunge în decembrie”

România va dona Republicii Moldova o parte din vaccinurile împotriva COVID-19, contractate de Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de liderul PNL Diaspora, Viorel Badea, într-o postare pe Facebook, după o întrevedere cu ministrul Sănătăţii al României, Nelu Tătaru, scrie deschide.md.

„Așa cum am anunțat zilele trecute, în drumul spre Basarabia, i-am făcut o vizită și bunului meu prieten, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Discutând despre proiectele comune din domeniul Sănătății, care vor lega cele doua maluri ale Prutului, dl. ministru m-a rugat să transmit basarabenilor o veste bună.

Așa cum știți, Uniunea Europeană a contractat o primă tranșă de 30 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, România urmând sa beneficieze de 4% din totalul acestor doze. Din cantitatea care revine țării noastre, guvernul liberal a decis să doneze o parte Basarabiei. Numai împreună, uniți, putem trece peste această provocare!”, a scris Badea.

Ministrul Sănătății din România, Nelu Tătaru, a anunțat că primele doze din vaccinul anti-COVID-19 vor ajunge în România la sfârșitul lunii decembrie, iar din ianuarie ar urma să înceapă vaccinarea personalului medical. 

Pe de altă parte, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), al Maiei Sandu, și-a anunțat susținerea în alegerile parlamentare din România pentru candidatul PNL la Senat, Viorel Badea. Potrivit mai multor deputați PAS, susținerea acestuia reprezintă o oportunitate pentru Republica Moldova de a continua proiectele demarate pe teritoriul țării noastre de către autoritățile române.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.