Păstrat în funcție de Nicușor Dan, omul lui Firea din fruntea Administrației Spitalelor din București vrea să demită „avertizorul de integritate” care a devoalat jaful de la Spitalul de copii „Dr. Victor Gomoiu”


Păstrat în funcție de Nicușor Dan, omul lui Firea din fruntea Administrației Spitalelor din București vrea să demită „avertizorul de integritate” care a devoalat jaful de la Spitalul de copii „Dr. Victor Gomoiu”

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Vasile Apostol, vrea să o demită pe fosta directoare juridică a instituției, Lavinia Coțofană, cea care a demascat jaful de proporții de la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, din timpul mandatului Gabrielei Firea.

Apostol este cel care a cheltuit milioane de lei bani publici pentru a-i face campanie electorală Gabrielei Firea, promovând în mass media lucrările de reabilitare a Spitalului clinic de copii „Dr. Victor Gomoiu”, o afacere oneroasă anchetată în prezent de DNA. 

Confirmat în funcție de noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, omul Gabrielei Firea în fruntea ASSMB a prins curaj și, potrivit surselor Podul.ro, în ședința de miercuri cu directorii din instituție, a anunțat modificarea organigramei, în sensul desființării Serviciului „Suport Spitale”, pentru a o demite pe Lavinia Coțofană. Acesta este angajată a ASSMB, în cadrul Serviciului „Suport Spitale”, și își desfășoară activitatea la Spitalul Colțea.

Potrivit surselor noastre, ședința lui Vasile Apostol cu directorii ASSMB a durat doar 40 de minute, acesta invocând o întâlnire cu Nicușor Dan, programată pentru 16.30. 

Mai mult, Apostol a demis-o pe Violeta Dimitriu din funcția de Șef Birou „Registratură și Secretariat” pe motiv că furnizează informații presei, despre decizia de relocare a aparaturii Secției de neonatologie a Spitalului „Malaxa” din București. 

Fosta șefă a Direcției juridice a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Lavinia Coțofană are statut de „avertizor de integritate”, pentru că a devoalat jaful de la Spitalul de copii „Dr. Victor Gomoiu” din București. Este vorba de lucrări supraevaluate de reabilitare a spitalului, prejudiciul total ridicându-se la peste 15 milioane de lei, din estimările specialiștilor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.