Cele mai importante lovituri de presă ale „PODUL”. Bilanț la aniversarea a DOI ANI de existență


Cele mai importante lovituri de presă ale „PODUL”. Bilanț la aniversarea a DOI ANI de existență

În cei doi ani de activitate, „Podul” a publicat articole în exclusivitate care au produs reacții ample pe scena publică din România, datorită informațiilor relevante pentru public. 

Una din loviturile de presă ale „Podul” a fost articolul din 18 ianuarie 2018 al istoricului Marius Oprea, un colaborator fidel al publicației noastre, intitulat „Eminența cenușie din spatele partidului lui Dacian Cioloș este ANCHETATORUL meu de la Securitate”.

„Colegi de-ai noştri care împărtăşesc aceleaşi valori, aceleaşi principii, oameni anonimi, dar care vor să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic”, anunța degajat Dacian Cioloș, la momentul apariției partidului său PLUS, Partidul Libertății, Unității și Solidarității. Nume generos. Cerererea de înfiinţare a formațiunii politice a fost înregistrată pe 28 septembrie 2018 la Tribunalul Bucureşti. Fiind invitat pe atunci la o emisiune a prietenului meu, Tavi Hoandră, la Realitatea TV, nu m-am putut abține de la un comentariu. Anume că anonim înseamnă ”acoperit”. Adică securist sub acoperire.

Nu aveam de unde să știu atunci nu numai cîtă dreptate aveam, dar și că pentru mine ”eminența cenușie” din spatele partidului condus de Dacian Cioloș este de fapt o mai veche cunoștință: anchetatorul meu de la Securitate, fostul maior de la Direcția de cercetări penale, Alexandru Iordache”, a scris Marius Oprea.

Informațiile din articolul său, pe care-l găsiți AICI, au fost preluate de majoritatea instituțiilor de presă din România.

Epigonii Securității

Seria de anchete reunite sub titlul „Epigonii Securității” a avut un mare succes de public.  

„Plătite cu bani publici și transformate deseori în sinecuri pentru <<norocoșii>> sistemului, instituțiile statului român sunt pline de cadre formate de fosta Securitate, cadre îndoctrinate, devotate și datoare până peste cap sistemului care le-a creat și le-a promovat în funcții și poziții călduțe. 

Podul.ro vă dezvăluie, în exclusivitate absolută, caracatița epigonilor Securității care a capturat și încă o face, la 30 de ani de la Revoluție, una dintre numeroasele sinecuri ale Academiei de Poliție: Facultatea de Arhivistică, instituție care, așa cum veți vedea în cele ce urmează, nici măcar nu îndeplinește criteriile necesare pentru a fi reacreditată în 2020, deși toacă fonduri publice într-o veselie, e total netransparetă și face jocurile politice, financiare și didactice ale unor dinozauri comunisto-securistoizi și ale clanurilor acestora, biologice și ideologice.”

Articolele de investigație le puteți găsi AICI, AICI, AICI și AICI 

Legătura Sputnik- Antena 3

O altă dezvăluire „Podul”, făcută în 9 februarie 2020, s-a referit la faptul că soția șefului ”secției românești” a Sputnik.md, Roberta Dumitriu,  lucrează de ani de zile în Trustul Intact, patronat de Dan ”Felix” Voiculescu. Ea este producătoare la Radio ZU (și colegă cu Mircea Badea), după ce în trecut a fost angajată, tot ca producătoare, la Antena 1 și Antena Stars. Podul” a prezentat atunci fotografii de la nunta Robertei cu Dragoș Dumitriu, propagandistul putinist de la „Sputnik”.

Articolul poate fi citit AICI.

Mineriada KGB

În 16 februarie 2020, „Podul” a publicat articolul intitulat „Mineriada KGB: cum s-a IMPLICAT Rusia în violentele evenimente din ianuarie-februarie 1999”.

„Se împlinesc 21 de ani, zilele acestea, de la violentele evenimente din ianuarie-februarie 1999 – cunoscute sub denumirea de <<Mineriada a V-a>> –, evenimente care au înspăimântat Europa și au deturnat România de la parcursul firesc, democratic, întârziind cu ani buni aderarea la NATO și integrarea europeană, fapt ce a comportat consecințe dezastruoase pentru țara noastră, urmări pe care încă le resimțim.

Podul.ro vă prezintă o parte dintre concluziile rechizitoriului <<Mineriadei a V-a>> – vă amintim că dosarul a fost instrumentat, la vremea respectivă, de procurorii militari coordonați de colonelul Viorel Siserman, prim procuror al Parchetului Militar Cluj, care a desfășurat (2006-2007) cercetări vizând o serie de episoade aferente dosarului <<Mineriada>>”, scriam cu acel prilej.

Articolul îl puteți găsi AICI

Florin Iordache și ... Revoluția

Pe 19 decembrie 2018, la doar două săptămâni după lansare, „Podul” a scris despre contribuţia pesedistului Florin Iordache, unul din autorii celebrei OUG 13, la evenimentele de la Timişoara, din 21 decembrie 1989.

„În 21 decembrie 1989, trenuri pline cu muncitori plecau din judeţele Olt, Vâlcea şi Dolj spre Timişoara, cu misiunea de a-i potoli pe ”huliganii” care puneau ţara în pericol. Evident că oamenii muncii din Caracal nu aveau cum să scape de misiunea patriotică de a face ordine în Timişoara.

Aceştia au fost înarmaţi cu bâte confecţionate la Fabrica de Mobilă, unde actualul mare politician, justiţiar, constituţionalist şi pesedist desăvârşit, Florin Iordache, era inginer din 1985. Cum şeful cel mare nu era de găsit, Iordache s-a ocupat ca unitatea sa să producă nişte bâte pe cinste, lungi de aproape un metru, numai bune de a potoli avântul anti-comunist al timişorenilor. Au trecut 29 de ani şi Florin Iordache a evoluat. Acum bâtele lui sunt legi şi ordonanţe care servesc infractorilor din PSD.”

Articolul îl puteți citi AICI

Cucoș pe Valea Uzului

Pe 6 iunie 2019, „Podul” a publicat o analiză despre incidentele interetnice de la Valea Uzului, foarte bine primită de public. În centrul ei: Sebastian Cucoș, mâna dreaptă a lui Carmen Dan, acuzat că manipulează sensibilitățile românilor și maghiarilor, folosindu-se de situația netranșată a cimitirului internațional.

„În imaginile surprinse de o televiziune de limbă maghiară pe Valea Uzului apare de mai multe ori un personaj extrem de controversat, unul din principalii responsabili ai intervenției violente a Jandarmeriei din 10 august, când protestatari pașnici, alături de copiii lor, au fost bătuți și gazați de instituția la cârma căreia se afla în acel moment: Sebastian Cucoș, ajuns în prezent, printr-o rotire a cadrelor, al doilea om din Jandarmeria condusă de teleormăneanul Ionuț Sindile.

Patriotul Cucoș, care, la ultima sa conferință de presă în calitate de șef al Jandarmeriei, iubea până la lacrimi steagul românesc și icoanele ortodoxe, intră accidental în două cadre importante: 1) când sutele de români pătrund pe Valea Uzului. Chiar în fruntea lor, grăsuț, îmbrăcat civil în haine de mall și plescăind o gumă, Cucoș calcă cu grijă pe pămânul înmuiat de ploile torențiale din ultima vreme. 2) când românii intră de-a valma în cimitir și încep să rupă poarta din lemn, Cucoș intervine pentru îndepărtarea etnicilor maghiari din zona de conflict”, a scris publicația noastră.

Articolul îl puteți găsi AICI

Românofobii lui Dodon

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova s-au aflat în atenția „Podul”, singura publicație din România care acordă spații ample evenimentelor din Basarabia.

Pe 12 noiembrie 2020, cu câteva zile de turul doi de scrutin, câștigat de candidatul pro-european Maia Sandu, „Podul” a scris despre apropiații românofobi ai fostului președinte Igor Dodon și ai Rusiei, care înjură România cu pașaport românesc în buzunar. Este vorba de o listă a PSRM-iștilor care beneficiază, împreună cu familiile, de cetățenie română.  

„De ani de zile, rusofilul corupt Igor Dodon – candidatul Moscovei la funcția supremă în stat – și la fel de coruptul său anturaj de la vârful PSRM înjură și acuză la scenă deschisă România, pe demnitarii ei și pe cetățenii români de pe ambele maluri ale Prutului. Această ofensivă românofobă este purtată la ordinele Kremlinului, firește, deși R. Moldova n-ar mai putea asigura nici măcar salarii și pensii (așa mici cum sunt) fără ajutorul financiar primit din partea României, Uniunii Europene și Statelor Unite.  

Cu atât mai mult cu cât urmează cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, duminică 15 noiembrie, e bine de știut că mulți dintre locotenenții penalului Dodon, personaje însemnate în economia statului rusofil păpușat de Moscova via PSRM, sunt fericiți posesori de cetățenie română, atât ei cât și familiile lor beneficiind din plin de această situație. Așadar, vorbim despre o șleahtă de indivizi și individe care înjură România în timp ce poartă pașaportul românesc în buzunar și mulg cu câte guri pot de pe urma țării nostre.”

Articolul îl puteți citi AICI

Nereguli cu banii pentru rromi

În cei doi ani de activitate, „Podul” a acordat o atenție deosebită tunurilor date de  ONG-urile rome care ar trebui să ajute ajute această comunitate, nu să profite de pe urma fondurilor puse la dispoziția ei.

Pe 30 mai 2020, publicația noastră a prezentat, în exclusivitate, cazul unei tinere de etnie romă care a ajuns bătaia de joc a ONG-istului Ciprian Necula, dar și a europarlamentarului PLUS Dragoș Pîslaru, fost ministru al Muncii, cu prilejul unui așa-zis internship organizat fără pic de transparență și pe bani europeni, chiar după alegerile europarlamentare.

Concret, după ce Podul.ro a dezvăluit că Roma Education Fund (REF, platformă civică păpușată de Ciprian Necula) a solicitat un internship, organizat de Dragoș Pîslaru, doar pentru a i se acorda un job călduț și bine plătit (7500 euro), la Bruxelles, verișoarei lui Necula, redacția noastră a fost contactată chiar de una dintre tinerele de etnie romă care a aplicat pentru același internship și care ne-a relatat detalii esențiale despre cele petrecute atunci.

Articolul îl puteți citi AICI

-----------------------------------------------------

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară la https://www.patreon.com/podul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.