Radu Rizescu, președintele PNȚ Maniu-Mihalache: ”Orice țărănist autentic trebuie să ajungă măcar o dată în viață la Sighet, unde a fost asasinat Maniu. E un ritual”


Radu Rizescu, președintele PNȚ Maniu-Mihalache: ”Orice țărănist autentic trebuie să ajungă măcar o dată în viață la Sighet, unde a fost asasinat Maniu. E un ritual”

Președintele PNȚ Maniu-Mihalache (PNȚMM) – l-am numit pe antreprenorul Radu Rizescu – explică, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Podul.ro, că ”pelerinajul” măcar o dată în viață la Sighet, bestiala închisoare unde comuniștii l-au asasinat pe Iuliu Maniu, ctitor al Marii Uniri, laolaltă cu floarea intelectualității românești, este un ritual pentru orice țărănist autentic. 

Vă prezentăm comentariile lui Radu Rizescu

”Memoria rezistenței anticomuniste a PNȚ și memoria rezistenței anticomuniste în genere a avut și are o însemnătate crucială pentru noi. 

Deși s-au scurs nu mai puțin de 20 de ani de când PNȚCD nu a mai intrat în Parlament, noi continuăm să ne întâlnim an de an la Sighet, pe 5 februarie, ziua în care a murit Iuliu Maniu. La aceste întruniri puțin spus emoționante participă țărăniști care vin din toată țara. 

E prea mult să spunem că național-țărănismul este o religie, dar în tot cazul este mai mult decât un partid. Și asta nu este deloc puțin lucru, dimpotrivă. La Sighet ajung și mulți oameni simpli care uneori se împrumută ca să bată drumul ăsta, venind din toate colțurile țării. Este un ritual pentru fiecare național-țărănist să meargă măcar o dată în viață până la Sighet. 

PNȚ Maniu-Mihalache a participat cu mare bucurie și la deschiderea casei memoriale Iuliu Maniu din Bădăcin, proiect care nu ar fi fost posibil fără eforturile depuse de preotul greco-catolic Cristian Borz”

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.