Un fost consilier de stat de la Palatul Cotroceni liniștește tabăra USRPLUS: "Nicușor Dan nu va aduce multe voturi PNL la aceste alegeri"


Un fost consilier de stat de la Palatul Cotroceni liniștește tabăra USRPLUS: "Nicușor Dan nu va aduce multe voturi PNL la aceste alegeri"

Fostul consilier de stat al președintelui Traian Băsescu, Cristian Hrițuc, a analizat anunțul primarului Capitalei, Nicușor Dan, conform căruia va susține PNL la alegerile parlamentare. În acest sens, Hrițuc a liniștit tabăra USRPLUS, precizând că nu se vor duce multe voturi către PNL, întrucât transferul de imagine către liberali se poate face doar pe termen lung, în anumite condiții. 

De asemenea, Hrițuc a precizat că Nicușor Dan a făcut un joc pragmatic, câștigând sprijinul guvernamental, atât de important în exercitarea eficientă a funcției de primar al Capitalei. 

"Agitație mare și de o parte și de alta după declarația lui Nicușor Dan.

Cine câștigă, cine pierde?

PNL a câștigat un primar general. Partidul de pe locul 3 are Primarul General. Am scris atunci, când Orban l-a invitat pe ND să candideze din partea liberalilor, că a fost o mișcare foarte bună. De fapt, atunci N Dan a semnat jumătate de ”adeziune”. (formularul pe care ți-l dă partidul când vrei să te înscrii)

USR a pierdut ce n-a avut în ultimii ani. Conflictele între conducerea USR și N Dan se știau și se vorbea despre ele pe culoare. Inclusiv de un anume sabotaj în campania locală.

USR poate sta însă liniștit în privința votului de duminică. Nu va fi o mare pierdere de voturi. Transferul de imagine nu se poate face așa ușor, într-un timp atât de scurt, iar cei care  au votat USR o vor face și în continuare. Probabil, vom avea același clasament în București.  

N Dan nu va aduce multe voturi PNL la aceste alegeri. Poate peste 4 ani, dacă va reuși să miște lucrurile în București și dacă nu va candida independent :)).  

Nicușor Dan a câștigat sprijinul guvernamental. Ca să spunem drept, la câte probleme are PMB, fără sprijinul și banii guvernului, Primarul General e ca și mort. Deja liberalii au început să spună că au găsit soluții pentru ELCEN, s-au semnat finanțări pentru spitalele din București, etc.

Așadar, N Dan a jucat cu câștigătorul, cu partidul în jurul căruia se va face Guvernul. Dan joacă pragmatic, așa cum a făcut în ultimii 8 ani, chiar dacă asta înseamnă că mai calcă pe cadavre. Cei care îl credeau Făt Frumos pot vedea că nu e chiar așa, dar ce mai contează.

Poate rămâne N Dan fără sprijinul USR în Consiliul General? Da, poate, dar nu curând. Și PSD poate vota anumite hotărâri. Totul se negociază!", a scris Cristian Hrițuc pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.