Maria Grapini a declarat război publicației satirice „Times New Roman” pe care o acuză de „fake news”. „Vă voi da în judecată! Știti bine că există lege pentru știri false!”


Maria Grapini a declarat război publicației satirice „Times New Roman” pe care o acuză de „fake news”. „Vă voi da în judecată! Știti bine că există lege pentru știri false!”

Regina gafelor lingvistice, a patriotismului siropos și a ținutelor ridicole din rețelele de socializare, europarlamentara PSD Maria Grapini, a intrat în conflict deschis cu publicația satirică Times New Roman, amenințând cu tribunalul pentru un „fake news”. 

Potrivit TNR, europarlamentara PSD ar fi participat la „orgia gay” de la Bruxelles pentru că înțelesese că ar fi vorba despre un „concert de orgă”.  

TNR: „Noi detalii ies la iveală despre orgia gay de la Bruxelles. Surse din poliția belgiană au dezvăluit că singura femeie care a participat la orgie a fost europarlamentarul român Maria Grapini, însă din cu totul alte motive decât cele ale celorlalți participanți. „Eu am venit pentru un concert de orgă aici”, le-a spus Grapini polițiștilor belgieni. ”Eu am auzit că aici se ține o orgie și am considerat că va fi un concert special, care nu trebuie ratat. Adică un concert nu doar cu o singură orgă, ci cu mai multe. Mai multe orgi, deci o orgie. Sunt extrem de dezamăgită că poliția a anulat orgia.“ 

TNR satiriza, firește, un eveniment real -  orgia gay de la Bruxelles cu 25 de participanți, printre care și un europarlamentar maghiar, întreruptă de poliție zilele trecute - și felul în care stâlcește uneori Maria Grapini limba română.  Articolul satiric poate fi citit integral AICI

Grapini nu a înțeles gluma și a postat un comentariu amenințător pe pagina de Facebook a TNR: „Dacă nu veți sterge aiureala postată și nu veți dezmiți vă voi da în judecată! Știti bine că există lege pentru știri false!”. Replica acesteia a fost imediat remarcată de cititorii TNR care au viralizat-o în rețelele de socializare, amuzându-se copios.

Printre cele mai cunoscute gafe publice ale Mariei Grapini se numără  „Seară bună din Tela Viv”, urare adresată prietenilor de pe Facebook în care se referea, firește, la orașul israelian Tel Aviv, felicitările pe care și le-a adresat singură sau inventarea unei țări - Letiția.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.