DOCUMENT EXCLUSIV Teroristul din 17 Decembrie 1989, ziua masacrului de la Timișoara, candidat AUR la parlamentare. Intervalul orar pe parcursul căruia a acționat Roman, coordonând măcelărirea manifestanților alături de militarii din subordine


DOCUMENT EXCLUSIV Teroristul din 17 Decembrie 1989, ziua masacrului de la Timișoara, candidat AUR la parlamentare. Intervalul orar pe parcursul căruia a acționat Roman, coordonând măcelărirea manifestanților alături de militarii din subordine

În articolele precedente, semnalam că partidul populistului George Simion, AUR, l-a pus pe generalul Nicolae Roman pe lista de candidați la Camera Deputaților ai filialei din Buzău. În acest context, jurnalistul Mălin Bot a devoalat faptul că Roman a participat activ la masacrul contra revoluționarilor de la Timișoara, în Decembrie 1989. Roman a făcut parte din UM 01185 Regimentul Mecanizat. Vă prezentăm și desfășurarea regimentului din care a făcut parte inclusiv candidatul AUR la Camera Deputaților: "Regimentul a acţionat în noaptea de 16/17 decembrie cu circa 160 de militari în zona Parcul Central Piaţa Libertăţii - Piaţa 700 - Circumvalaţiuni - Piaţa Dacia, Torontal, iar în 17 decembrie cu 220 de militari dizlocaţi astfel: 100 la Poşta Mare - Hotel „Continental, 80 la Podul Decebal - Piaţa Traian, 40 în Piaţa Libertăţii - Operă - Catedrală. În data de 18 decembrie unitatea desfăşoară în Timişoara aproximativ 200 de soldati, 7 TAB-uri, 4 autocamioane şi o autospecială". (sursa: AICI)

Mai mult decât atât, în condițiile în care a participat la masacrul contra revoluționarilor de la Timișoara, Roman nu a avut nicio problemă în a solicita cu nonșalanță, atenție, certificat de Revoluționar cu Rol Determinant, dar cererea i-a fost respinsă. (mai multe detalii AICI)

Astăzi vă prezentăm un fragment de document oficial al UM 01185 în care putem observa că teroristul Roman Nicolae, în data de 17 decembrie, la acea vreme căpitan, a avut în subordine 25 de militari, coordonând împreună cu celelalte unități masacrul contra revoluționarilor între orele 2:00 - 3:30. Revoluționarii sunt intitulați în respectivul document, pe care vi-l prezentăm mai jos, drept "elemente cu comportare necorespunzătoare". Pe parcursul nopții cu pricina, Roman a coordonat atât uciderea, dar și arestarea manifestanților. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.