Rareș Bogdan prezintă cifrele care pun PSD pe jar: "Vor fi 4 ani de guvernare a PNL într-o coaliție a forțelor moderniste!"


Rareș Bogdan prezintă cifrele care pun PSD pe jar: "Vor fi 4 ani de guvernare a PNL într-o coaliție a forțelor moderniste!"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat duminică seară la Antena 3 că, după numărarea voturilor, PNL va câștiga alegerile parlamentare, iar în urma redistribuirilor ar putea ajunge chiar și la 35% locuri în Parlament. 

"PNL va guverna România în continuare. Vor fi 4 ani de guvernare a PNL într-o coaliție a forțelor moderniste. (...) Noi vorbim la ora asta despre exit-poll, dar de fapt PNL a câștigat alegerile. (...) Toate exit-poll-urile au fost date pentru ora 19:30. Avem un finish extrem de bun în țară. Tradițional dreapta votează masiv după ora 18, iar noi știm exact cum arată organizațiile noastre din teritoriu. Aproape 6% din voturi s-au înregistrat în ultima oră și jumătate. Peste asta mai vin 4,5% voturi din Diaspora, unde PSD va avea sub 20 de mii de voturi, iar PNL în jur de 100 de mii de voturi conform estimărilor noastre. Noi ne bazăm pe 32%, PSD va scădea spre 29%, USR va mai crește spre 17-18%, iar AUR va ajunge de la 7 spre 8%, întrucât au voturi și în Diaspora. PMP poate intra după numărarea voturilor din Diaspora. Deci PNL a câștigat alegerile, va da premierul, va constitui o coaliție care va continua să construiască România și să absoarbă bani europeni", a zis liderul liberal. 

În acest context, Rareș Bogdan a atras atenția că se poate coagula o majoritate guvernamentală în jurul PNL, întrucât USRPLUS, după redistribuiri, poate ajunge și la un scor de 18-19%. 

"Noi ne ducem în vot direct spre 32%. După redistribuire, depinde de ce se întâmplă cu partidele lui Ponta și Băsescu, pentru că e clar că AUR și UDMR au intrat în Parlament, PNL ajunge la 34-35% locuri în Parlament. Partidul lui Cioloș după redistribuiri poate ajunge la 18-19%. Împreună deja avem peste 50%. Mai avem la dispoziție PMP, dacă intră, și UDMR", a completat liberalul.  

Conform datelor prezentate la ora 21 de EXIT-POLL-UL CURS-Avangarde privind votul până la ora 19:30, PSD ar fi câștigat alegerile parlamentare.

Vot pentru Camera Deputaților:

PSD – 30,5%

PNL – 29.0%

USR – 15,9%

UDMR – 5,7%

AUR – 5,2%

PRO România – 5%

PMP – 5%

PER – 1,2%

PPUSL – 1,1%

Altul 1,4%

Vot pentru Senat:

PSD – 30,6%

PNL – 29.1%

USR – 16,4%

UDMR – 5,7%

AUR – 5,3%

PRO România – 5%

PMP – 5%

PER – 1,1%

PPUSL – 1%

Altul – 0,8%

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.