Victor Ponta își anunță retragerea din politică după rezultatul dezastruos la alegeri. Pro România nu a reușit să treacă pragul electoral


Victor Ponta își anunță retragerea din politică după rezultatul dezastruos la alegeri. Pro România nu a reușit să treacă pragul electoral

Fostul premier Victor Ponta, liderul Pro România, a anunțat, printr-un mesaj pe Facebook că este timpul pentru familie, prieteni și proiecte noi, lăsând să se înțeleagă că abandonează „proiectul său politic”. După numărarea majorității voturilor exprimate duminică a rezultat că Pro România nu a trecut de pragul electoral de 5% nici la Camera Deputaților, nici la Senat. 

„Multumesc din suflet tuturor celor care mi-au fost alaturi in acest proiect Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevarati, noi proiecte si noi provocari ! Numai bine prietenilor - numai bine tuturor celorlalti! NEVER GIVE UP !”, a scris Ponta pe Facebook. 

Pro România a fost înființată în 2018, la scurtă vreme după plecarea lui Victor Ponta din PSD și a altor parlamentari pesediști nemulțumiți. În octombrie, formațiunea lui Ponta a fuzionat cu ALDE, condusă de alt fost premier, Călin Popescu Tăriceanu, fuziune care însă nu le-a adus prea multe beneficii electorale la prezentele alegeri. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.