Rareș Bogdan, veste care cutremură PSD: "Avem o majoritate confortabilă! În cel mai rău caz putem avea noul Guvern cel târziu până la Anul Nou"


Rareș Bogdan, veste care cutremură PSD: "Avem o majoritate confortabilă! În cel mai rău caz putem avea noul Guvern cel târziu până la Anul Nou"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat marți că viitorul Guvern PNL-USR-UDMR ar dispune de un sprijin parlamentar substanțial, în baza unei majorități de 260 de parlamentari. 

"Coaliția este clară, PNL-USR-UDMR. Am înțeles că e clar că PMP nu a intrat în Parlament. Așadar, rămân cele 3 partide de dreapta cu o majoritate de 244 de deputați și senatori la această oră, plus 16 de la minorități, deci avem o majoritate confortabilă de 260. De aici încolo vom armoniza cele 3 programe de guvernare", a zis liberalul.

De asemenea, liderul liberal a precizat că PNL nu a făcut o listă de ministere pe care nu le poate ceda la negocierile cu USR și UDMR, dar, cu toate acestea, premierul trebuie să se bazeze pe Ministerul Justiției, Fondurilor Europene, Finanțelor și de Interne. 

"Nu am discutat încă despre ministere. Cert este că premierul va trebui să aibă câteva ministere fără de care e greu să își pună programul în aplicare. Aici vorbim în primul rând de Ministerul Justiției, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Finanțelor. Sunt ministere fără de care nicio OUG nu poate pleca, întrucât e nevoie de avizele lor. Desigur, vorbim și despre Ministerul de Interne. Rămân în continuare în discuții toate ministerele. Noi nu am făcut o listă de ministere pe care PNL nu le cedează pentru că nu mi se pare normal că trebuie să demarăm astfel discuțiile. Discuția e ce facem în momentul în care învestim un nou Guvern. Cred că Parlamentul nou se va întruni pe 21 decembrie. Deci după data de 21 putem avea chiar înainte de Crăciun un nou Guvern. În cel mai rău caz îl putem avea cel târziu până la Anul Nou", a mai spus Rareș Bogdan. 

Pe final, Rareș Bogdan a atras atenția că PNL nu va discuta absolut nimic cu PSD privind viitoarea formulă guvernamentală: "Nu discutăm absolut nimic cu cei din PSD. PSD e izolat pe scena politică. Și așa va rămâne 4 ani de zile".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.