Birchall îi cere edilului Nicușor Dan să stârpească "caracatița" Gabrielei Firea din PMB: "Să se pună capăt jafului din banul public!"


Birchall îi cere edilului Nicușor Dan să stârpească "caracatița" Gabrielei Firea din PMB: "Să se pună capăt jafului din banul public!"

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, i-a solicitat joi primarului Capitalei Nicușor Dan să facă un audit la companiile municipale unde fosta primăriță pesedistă Gabriela Firea și-a plantat clientela, iar apoi să le desființeze. 

"Un parlamentar față de care am prea puțin respect pentru a-l pomeni aici (Florin Iordache - n.red.) avea o vorbă "șugubeață" de fiecare dată când era întrebat ce face: "Ce să facem, stăm, că de la stat ne vin banii"... Gluma asta pare că a fost ridicată la rang de filosofie de viață de către doamna fostă primar general a Capitalei. Am tot scris despre această șmecherie a dnei Firea prin care n-a urmărit decât angajări de rubedenii și de "obligații" politice sau de altă natură, oameni care nu fac altceva decât să sărăcească bugetul primăriei și, în ultimă instanță, să ne bage mâna-n buzunar nouă, celor care plătim taxe.  

Sper să se facă într-un final acel audit de care se vorbește, iar aceste companii ale căror "realizări mărețe" sunt "sublime, dar lipsesc cu desăvârșire" să fie desființate. Îi doresc noului primar să oprească cât mai rapid scurgerea de bani din banii noștri către clientela Gabrielei Firea. Să se pună capăt jafului din banul public!", a scris Birchall pe Facebook. 

Mesajul Anei Birchall către Nicușor Dan a venit pe fondul unui material publicat de Digi24, intitulat astfel: "Statul la stat. Companiile municipale: Angajaţi care nu vin la serviciu deşi sunt plătiţi, directori cu salarii uriaşe, bani risipiți".

"Angajaţi care nu vin niciodată la serviciu deşi sunt plătiţi, directori cu salarii uriaşe care se ascund de presă, sute de milioane de lei cheltuiţi pe nu se ştie ce. Este doar o parte a tabloului în care îşi desfăşoară activitatea companiile municipale din Bucureşti. De pildă activitatea Administraţiei Străzilor din cadrul Primăriei Generale este dublată de nu mai puţin de trei companii. Fiecare cu sute de angajaţi şi bugete de zeci de milioane de lei. Practic, lucrurile pe care le făcea înainte o singură instituţie sunt făcute acum de patru instituţii", au semnalat jurnaliștii de la Digi24. (consultați AICI articolul complet)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.