VIDEO. Instigatorul George Simion, alungat de pe treptele Catedralei din Timișoara de revoluționarii din 1989/ ”De ce se strigă AUR în centrul Timișoarei când astăzi este despre eroii Revoluției?!”


VIDEO. Instigatorul George Simion, alungat de pe treptele Catedralei din Timișoara de revoluționarii din 1989/ ”De ce se strigă AUR în centrul Timișoarei când astăzi este despre eroii Revoluției?!”

Co-președintele AUR George Simion, aflat într-un sfidător turneu de mulțumire electorală prin orașele țării, în condițiile în care numărul infectărilor cu noul coronavirus este în continuare exploziv, a fost oprit, miercuri seară, să ajungă pe treptele Catedralei Mitropolitane de la Timișoara, simbol al Revoluției și sacrificiului uman din Decembrie 1989.  

Deranjate de faptul că AUR, formațiune catalogată de majoritatea analiștilor drept extremistă, are în componență două personaje conectate cu intervențiile brutale ale regimului comunist dictatorial contra protestatarilor din Decembrie 1989, Francisc Toba și Nicolae Roman, ajunși și deputați în Parlamentul României cu ocazia alegerilor din 6 decembrie, mai multe zeci de persoane, printre care și participanți la evenimentele de acum 31 de ani, au format un lanț uman cerându-i lui Simion să nu „murdărească” acest monument sacru al  Revoluției.  

CITEȘTE ȘI: Revoluționarii de la Timișoara îi INTERZIC lui Simion să participe la marșul recunoștinței. Revolta, cauzată de Francisc Tobă și Nicolae Roman, cei doi siniștri cu mâinile pătate de sânge, aleși parlamentari din partea AUR

„Du-te la Focșani, gunoiule. Aveți doi criminali între voi, nesimțiților!” și „Ai venit în Timișoara să murdărești treptele Catedralei! Pune-ți masca, idiotule. Ați transformat o comemorare într-o adunare de partid. Cum să ne conducă niște ofițeri care au tras în popor?!”, i-au spus mai mulți timișoreni revoltați lui Simion. Acesta a pornit apoi spre casa lui Laszlo Tokes, stârnind comentarii ironice printre revoluționarii Timișoarei cu privire la atitudinea și mesajele anti-maghiare ale formațiunii sale politice. 


„De ce se strigă AUR în centrul Timișoarei când astăzi este despre eroii Revoluției, despre cum am scăpat de regimul comunist, despre cei care și-au sacrificat viața pentru un ideal, pentru democrație și libertate. Dar unii vor să fie despre ei, să iasă în evidență, nu?!”, a comentat Răzvan Codreanu, realizatorul unui Live pe Facebook de la fața locului.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.