Ciolacu spumegă după consensul găsit de PNL, USRPLUS și UDMR: "Șandramaua pierzătorilor se va prăbuși!"


Ciolacu spumegă după consensul găsit de PNL, USRPLUS și UDMR: "Șandramaua pierzătorilor se va prăbuși!"

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat vineri că partidul său nu va vota în Parlament formula guvernamentală propusă astăzi de PNL, USRPLUS și UDMR. Totodată, șeful PSD a precizat că Guvernul PNL-USRPLUS-UDMR se va prăbuși în doar câteva luni. 

"Șandramaua pierzătorilor se va prăbuși asurzitor în doar câteva luni. Foamea de funcții a lui Orban și Barna a învins interesul pentru soluțiile reale de a scoate România din criza sanitară și economică.  

Niște hiene politice care nu vor face nicio reformă! Un premier de paie ținut în lesă de Orban. Și doi vicepremieri care aveau nevoie de niște birouri, că de coordonat nu vor coordona nimic!  

PSD nu va vota niciodată acest guvern al menținerii României în criză, al subdezvoltării, al prăduirii naționale!  

Totuși, președintele Iohannis doarme liniștit când știe că peneliștii săi au dat pădurile României pe mâna celor care cumpărau Ardealul și fugeau cu el în spate?!", a scris Ciolacu pe Facebook. 

Reiterăm că PNL, USRPLUS și UDMR au ajuns în sfârșit la un consens privind viitoarea formulă guvernamentală. PNL va da premierul în persoana lui Florin Cîțu, dar și șeful Camerei Deputaților, în timp ce USRPLUS va avea un vicepremier și președinția Senatului, iar UDMR, de asemenea, un vicepremier. Copreședintele USRPLUS Dacian Cioloș a declarat că partidele menționate mai au de desfășurat negocieri în legătură cu programul de guvernare. În ceea ce privește configurația ministerelor, acestea au fost împărțite astfel: 

PNL - 9 ministere - Ministerul Apărării, Ministerul de Externe, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul de Interne, Ministerul Educației, Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Culturii, Ministerul Muncii

USRPLUS - 6 ministere -  Ministerul Justiției, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul Economiei (+Antreprenoriat, IMM-uri, Turism), Ministerul Fondurilor Europene

UDMR - 3 ministere - Ministerul Dezvoltării, Ministerul Mediului, Ministerul Tineretului și Sportului

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.