VIDEO. Moment stânjenitor. Klaus Iohannis a fost făcut „criminal” în timpul depunerii unei corone de flori la monumentul eroilor din Piața Universității


VIDEO. Moment stânjenitor. Klaus Iohannis a fost făcut „criminal” în timpul depunerii unei corone de flori la monumentul eroilor din Piața Universității

Președintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la monumentul eroilor de la Piața Univestiății și a păstrat un moment de reculegere în memoria celor căzuți în decembrie 1989.  

Deși nu a petrecut mai mult de un minut la fața locului, Iohannis a fost întâmpinat cu strigăte de revoltă - „Rușine, Rușine, băăăi!” - și catalogat drept „criminal” de către 2-3 protestatari nemulțumiți de tergiversarea inacceptabilă a Dosarului Revoluției, situație extrem de favorabilă vinovaților de masacrul de atunci.  

„Din păcate insittuțiile statului își aduc aminte de eroii din 1989 doar în aceste zile. Domnul Iohannis a venit însă an de an aici”, a spus în Liveul său de pe Facebook și revoluționarul Marian Moroșanu zis și „Ceaușescu”. Potrivit lui „Ceaușescu”, protestatarul mai vocal este revoluționarul din decembrie 1989 Dumitru Dincă. VIDEO AICI

Klaus Iohannis s-a declarat însă și el recent nemulțumit de situația Dosarului Revoluției, cerând dreptate pentru familiile celor uciși la Revoluție. 

„Nu putem permite, la nesfârșit, ca Revoluția Română din Decembrie 1989 să fie umbrită de o rușinoasă neputință a statului. Onorarea memoriei victimelor înseamnă apărarea democrației, a drepturilor și libertăților fundamentale și, cel mai important, identificarea și pedepsirea vinovaților. Părinții, frații, surorile și copiii celor care au murit pe străzile Timișoarei încă așteaptă să se facă dreptate! Avem nevoie de adevăr și dreptate pentru că identitatea noastră națională este inseparabilă de sacrificiul din Decembrie 1989!. (…) 

Să sperăm că generațiile tinere vor prețui cum se cuvine, în spiritul adevărului, sacrificiul românilor secerați de gloanțe la Timișoara și apoi în alte locuri. Tinerii trebuie să cunoască adevărul despre regimul comunist, așa cum a fost el, adevărul brut și dureros despre o dictatură odioasă, care ne-a furat 45 de ani din istorie, condusă de personaje abrutizate, care nu au dat niciodată socoteală pentru atâtea destine curmate pe nedrept. Nu vom înceta niciodată să ne amintim și să sperăm!”, a spus Klaus Iohannis în urmă cu câteva zile. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.