VIDEO. Menestrelul parlamentar George Simion, Crăciun într-o biserică aglomerată din Bucovina, cu preoți, colindători, copii și bătrâni


VIDEO. Menestrelul parlamentar George Simion, Crăciun într-o biserică aglomerată din Bucovina, cu preoți, colindători, copii și bătrâni

După ce a recitat cu intonație din sinistrul Adrian Păunescu de la tribuna Parlamentului, smulgându-și teatral și plasticul pe care îl ține pe față pe post de mască, parlamentarul cu autocar George Simion a postat pentru susținătorii săi un film de Crăciun din Bucovina. Filmarea este realizată într-o biserică, în fața altarului, unde sunt prezente nedistanțate și fără maști sanitare zeci de persoane, copii de toate vârstele și cel puțin doi preoți. Printre participanții la ceea ce pare a fi un spectacol de Crăciun sunt și mai mulți vârstnici, categoria cea mai vulnerabilă în fața noului coronavirus. Copiii recită poezii religioase, iar unul dintre ei îngenunchează și se roagă pentru redeschiderea școlilor.  

Prestația lui Simion din Parlament de la învestirea guvernului Cîțu, de acum câteva zile, a fost caracterizată de scriitorul și publicistul Stelian Tănase drept „național-comunism verde pe dinafară, roșu pe dinăuntru”.  

„George Simion, co-președinte AUR, a rostit ieri un discurs in fața Parlamentului. Bun exemplu de delir cvasi-mesianic. Populism ieftin, îndemn nerușinat și iresponsabil la nesupunere civilă. Omul e agramat, bîntuit de obsesii pretins istorice. A recitat o poezie de Adrian Păunescu ca să aflăm de unde se trage. A lilsit totuși un zdrăngănit de chitară. Pe scurt -am ascultat național-comunism - verde pe dinafară, roșu pe dinăuntru. Simion este la primul spectacol de acest gen. Va reveni cu o serie întreagă de reprezentații în următorii 4 ani. Cum românul are naturelul simțitor și vrea să i se recite zornăitor la urechiușe și să țopăie ca la "Cîntarea României", nu m-aș mira dacă în 2024 va lua nu numai aplauze ci și voturi. De 30 de ani, tovarăși, românul patriot si nostalgic așteaptă un nou Ceaușescu. Pare că s-a cam săturat de democrație. Libertatea este prea dificilă. Nu-i așa?...”, a scris Stelian Tănase pe contul său oficial de Facebook.  


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.