VIDEO. Scene terifiante cu deputatul AUR MIHAI LASCA lovind repetat un șofer pe care-l blocase în trafic. Politicianul a rupt un ştergător, a deschis portiera şi i-a cărat zeci de pumni


VIDEO. Scene terifiante cu deputatul AUR MIHAI LASCA lovind repetat un șofer pe care-l blocase în trafic. Politicianul a rupt un ştergător, a deschis portiera şi i-a cărat zeci de pumni

Publicația ebihoreanul.ro a făcut rost de o filmare cutremurătoare în care proaspătul deputat Ioan Mihai Lasca, liderul filialei din Bihor a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), este surprins în timp ce lovește repetat un șofer oprit în trafic. De altfel, Lasca, organizator de proteste anti-mască, a și fost condamnat, în noiembrie, în primă instanță la Oradea, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru lovirea întâmplată în urmă cu doar un an și filmată de alți participanți la trafic.  Imagini video AICI

Într-un alt dosar, din 2019, instanța a instituit un ordin de restricție împotriva lui Lasca, la cererea fostei iubite care s-a plâns că ar fi avut un comportament agresiv.  

Incidentul filmat și publicat de ebihoreanul.ro s-a produs pe 24 august 2019, pe DN79. Victima, Emanuel I., era bănuiată de actualul deputat AUR că ar fi avut o legătură cu fosta lui parteneră de viaţă. Femeia îl părăsise şi, de altfel, a şi obţinut ulterior ordinul de protecţie împotriva sa, cerând apoi instanţei să fie unicul părinte pentru cei doi copii pe care îi au împreună, acest proces fiind în desfăşurare, mai scrie ebihoreanul.ro. 

În ziua respectivă, Emanuel I. mergea cu maşina spre Salonta. Lasca venea spre Oradea, dar în momentul în care l-a văzut în dreptul Aeroportului a întors, depăşindu-l şi blocându-l lângă Nojorid. Aici, actualul deputat - pe atunci administrator de firmă de pază - a rupt ştergătorul stâng de la maşina "rivalului", apoi a deschis portiera şi l-a luat la pumni. 

Ghinionul lui e că scena a fost înregistrată dintr-o maşină din spate, iar filmuleţul (video jos) a ajuns probă la dosarul în care Lasca a fost trimis în judecată pentru loviri, alături de certificatul medico-legal care atestă că leziunile provocate victimei - fractură perete lateral sinus maxilar stâng şi traumatism cranio-facial - au necesitat 20 de zile de îngrijiri medicale. 

 

Lasca are 40 de ani și este patron al unei firme de pază. 

În februarie 2016, actualul deputat AUR a fost trimis în judecată de DIICOT, alături de alte 13 persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea de instrumente de plată electronică, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, punerea în circulație de valori falsificate, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos prin transmiterea neautorizată de date de identificare. El a fost arestat, în 2013, în acest dosar. 

Anchetatorii au arătat în rechizitoriu că ”începând cu anul 2012, membrii grupului infracţional au desfăşurat atât în România cât şi în state ale Uniunii Europene, respectiv Cehia, Olanda şi Germania, activităţi de skimming (montarea aparaturii artizanale de copiere a datelor de identitate a card-urilor folosite la ATM-uri de clienţii diferitelor bănci din ţările mai sus menţionate) precum şi activităţi de retrageri de numerar sau achiziţionări de bunuri de la societăţi comerciale prin folosirea de card-uri contrafăcute.” 

Dosarul a fost restituit la Parchet, apoi retrimis instanței care a constatat legalitatea administrării probatoriului. Inculpații au atacat această decizie la Curtea de Apel Oradea, unde dosarul se află pe rol, scrie g4media.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.