Dictatura ”corectitudinii politice”: Platforma Parler, epurată de pe serverele Amazon pentru a se menține monopolul Facebook și Twitter. Atac coordonat al giganților tehnologici cu scopul uciderii concurenței


Dictatura ”corectitudinii politice”: Platforma Parler, epurată de pe serverele Amazon pentru a se menține monopolul Facebook și Twitter. Atac coordonat al giganților tehnologici cu scopul uciderii concurenței

Platforma online Parler a fost epurată de pe piață prin intervenția marilor corporații pentru că platforma amintită nu practică cenzura și fiindcă e în creștere, utilizatorii migrând în număr mare dinspre rețelele milițiilor Facebook și Twitter, care bagă pumni în gură pentru a-și menține monopolul progresist al așa-numitei corectitudini politice. 

Drept urmare, colosul Amazon, care găzduiește serverele Parler, a anunțat că suspendă serviciul de găzduire web, lăsând astfel platforma alternativă fără infrastructură.

Acest act brutal vine și în contextul în care se aștepta ca Trump – președintele în funcție al Statelor Unite – să își deschidă un con pe Parler, după ce a fost cenzurat de Facebook, Twitter ș.a.m.d..

John Matze – patronul Parler – a condamnat în termeni duri această practică: 

”Duminică, la miezul nopții, Amazon va închide toate serverele noastre, în încercarea de a elimina complet exprimarea liberă de pe internet.

Există posibilitatea ca Parler să nu fie disponibil pe internet timp de până la o săptămână, pe măsură ce reconstruim de la zero. Ne-am pregătit pentru astfel de evenimente, nebazându-ne niciodată pe infrastructura Amazonului.

Vom încerca tot posibilul pentru a ne muta la un nou furnizor chiar acum, deoarece avem mulți concurenți pentru afacerea noastră, cu toate acestea Amazon, Google și Apple au făcut acest lucru în mod intenționat ca un efort coordonat știind că opțiunile noastre vor fi limitate și știind că acest lucru va provoca cel mai mare prejudiciu, întrucât președintele Trump a fost interzis de companiile de tehnologie.

Acesta a fost un atac coordonat al giganților tehnologici pentru a ucide concurența pe piață. Am avut prea mult succes prea repede. Vă puteți aștepta ca războiul împotriva concurenței și libertatea de exprimare să continue”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.