VIDEO. AUR, partidul sistemului. Șoșoacă a condus protestatarii alături de Sindicatul Național al Agenților de Poliție


VIDEO. AUR, partidul sistemului. Șoșoacă a condus protestatarii alături de Sindicatul Național al Agenților de Poliție

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă, aflată în conflict cu copreședintele partidului, George Simion, a organizat duminică un miting aur-ist paralel pentru a demonstra că nu se lasă mai prejos decât el în ceea ce privește capitalizarea politică a tragediei de la Institutul Matei Balș. Principalul protest aur-ist s-a desfășurat sâmbătă și ceea ce trebuie menționat este că George Simion a participat la eveniment, în timp ce senatoarea Șoșoacă nu, iar în cazul manifestației de ieri s-a întâmplat viceversa, copreședintele AUR intrând în LIVE, dar stând departe de mulțimea de protestatari. 

La un moment dat, senatoarea AUR Diana Șoșoacă, în timp ce forța intrarea în Ministerul Sănătății, a început să urle că forțele de ordine s-au alăturat protestatarilor și că a fost sunată de Armata Română, care i-ar fi transmis acesteia că are misiunea de a elibera România. 

Șoșoacă: Le mulțumesc tuturor polițiștilor și jandarmilor din sistem, Armatei Române care m-a sunat. Armata, Jandarmeria și Poliția e cu oamenii din popor. M-au sunat personal. 

Reporter: Și ce v-au spus? 

Șoșoacă: Să mergem înainte să eliberăm România. 

Nu este departe de adevăr afirmația senatoarei AUR conform căreia forțele de ordine ar solidariza cel puțin parțial cu formațiunea politică în cauză. Echipa Podul.ro, aflată la fața locului, a surprins o serie de sindicaliști din cadrul Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) stând în proximitatea senatoarei AUR Diana Șoșoacă și, mai mult decât atât, conducând mulțimea de manifestanți alături de aceasta, așa cum veți observa mai departe în articol. 

Unul dintre sindicaliștii la care am făcut referire a fost transparent în legătură cu apartenența sa la SNAP, purtând o mască sanitară inscripționată cu inițialele sindicatului. 

De asemenea, de precizat este că manifestanții au avut și o tentativă de a intra în clădirea Ministerului de Interne. În fruntea mulțimii se afla senatoarea AUR Diana Șoșoacă, sindicalistul de la SNAP, dar și soțul acesteia. În timp ce sindicalistul SNAP mergea de braț cu Șoșoacă, soțul acesteia, pe care l-am încercuit în următoarea imagine, a fost lăsat în urmă. 

Redăm video: 



În imaginile de mai sus puteți observa și un steag al Statelor Unite ale Americii. Foarte important este motivul pentru care acel steag a apărut constant în prim plan, dar și cine era posesorul. În jurul orei 17:30 și-au făcut apariția în fața Ministerului Sănătății aceiași sindicaliști SNAP pe care i-am invocat anterior, inclusiv cel cu geacă galbenă și mască sanitară imprimată cu inițialele sindicatului. Alături de acesta, se afla și colegul din SNAP care flutura insistent steagul SUA în fața camerei de filmat de la România TV care transmitea în direct, scopul fiind cel de a arăta opiniei publice că AUR nu ar avea influențe kremliniste, ci ar fi chiar un partid pro-american. 

Vedeți filmarea care prezintă apariția sindicaliștilor SNAP la manifestație: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.