CEDO dă câștig de cauză „Statului paralel”. Șantajista Mariana Rarinca, promovată drept victimă a justiției de Antena3, a pierdut procesul intentat României


CEDO dă câștig de cauză „Statului paralel”. Șantajista Mariana Rarinca, promovată drept victimă a justiției de Antena3, a pierdut  procesul intentat României

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins, joi, cu unanimitate de voturi, plângerea depusă contra României de Mariana Rarinca, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru că a șantajat-o pe fosta șefă a ÎCCJ, Livia Stanciu, în prezent judecătoare a Curții Constituționale.  Decizia CEDO poate fi consultată AICI

Dosarul Marianei Rarinca a fost instrumentat de DNA, iar după condamnarea definitivă din 2015, situația șantajistei a fost folosită, în mod explicit, de trustul Intact al securistului Dan Voiculescu pentru a decredibiliza sistemul judiciar și a insufla românilor convingerea că procurorii execută ordine politice, iar judecătorii comit greșeli impardonabile, care distrug vieți.

În studiourile Antenei 3 și RTV, fostul premier Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu, alături de alți politicieni PSD, respectiv, ALDE, jurnaliști de casă și analiști controversați au bombardat atunci publicul cu mesaje bine țintite, pline de exagerări sau neadevăruri. 

„Ne-am întors în timp. Bătălia politică, altfel normală, a revenit la momentul dosarelor. Cine face un dosar? Şi vineri mi-a venit mie rândul. (...) Mariana Rarinca este o victimă”, spunea Ponta, ba la televiziunea condusă de familia Voiculescu, ba la cea patronată de bunul lui prieten  Sebastian Ghiță. 

„Doamna Rarinca, un cetăţean fără influenţă sau legături politice, a fost arestată pe nedrept, şi cu sfidarea oricăror garanţii constituţionale, de către Direcţia Naţională Anticorupţie, condusă de Codruţa Kovesi, în urma unui denunţ calomnios făcut de preşedintele ICCJ, Livia Stanciu”, susținea și Călin Popescu Tăriceanu, într-o scrisoare deschisă prin care îi cerea președintelui Iohannis să le înlăture „din funcţiile pe care le ocupă în mod nedemn” pe Stanciu și Kovesi. 

În paralel, trustul Intact anunța organizarea de proteste „de amploare” și „extreme” în fața Palatului Cotroceni și a sediului CSM în semn de sprijin pentru „victima șefei ICCJ”. 

Propaganda TV era susținută în online și de siteurile celor două trusturi media, dar mai ales de luju.ro care publica  „dezvăluiri” la foc automat din culisele cazului Rarinca, acuzând o conspirație SRI-DNA care ar fi decis până și ce judecători să pronunțe condamnarea „victimei”.  

„Hai, savarinele Justiției, hai, gârbovanii Satului de Drept, hai, destine frânte ce sunteți, după ce eroul vostru Daniel Dragomir s-a predat, înghițiți-o acum și pe asta: 

Mariana Rarinca, șantajista Liviei Stanciu, a pierdut procesul de la CEDO. Curtea de la Strasbourg, cu unanimitate, i-a respins acțiunea ca inadmisibilă.  

Sau și CEDO o fi vreun Stat Paralel, ceva?”, a scris jurnalistul Liviu Avram pe Facebook la puțin timp după decizia CEDO. 

Potrivit DNA, în perioada august/septembrie 2013 — 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a amenințat-o pe judecătoarea Livia Stanciu cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromițătoare pentru aceasta și pentru soțul acesteia. În schimbul nedivulgării către presă a acestor informații, presupus compromițătoare, Mariana Rarinca i-ar fi pretins șefei ÎCCJ suma de 20.000 de euro.

CITEȘTE ȘI: News Alert! Fugarul penal Daniel Dragomir s-a predat autorităților din Italia. Fostul ofițer SRI are de executat o pedeapsă cu închisoarea de trei ani și zece luni

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.