AUR se dezlănțuie împotriva lui Nicolae Rațiu, fiul uriașului lider țărănist, care a solicitat alianței să nu mai folosească imaginea tatălui său. Deputat AUR: „Acest retardat își face familia de râs”


AUR se dezlănțuie împotriva lui Nicolae Rațiu, fiul uriașului lider țărănist, care a solicitat alianței să nu mai folosească imaginea tatălui său. Deputat AUR: „Acest retardat își face familia de râs”

Imaginea și cuvintele uriașului Ion Rațiu - „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine” - sunt în continuare exploatate propagandistic de AUR pe pagina de Facebook oficială a formațiunii, în ciuda faptului că a trecut o zi de când Nicolae Rațiu, fiul și executorul testamentar al regretatului lider țărănist, a cerut public ca postarea cu tatăl său să fie ștearsă și să se evite pe viitor orice astfel de asociere a lui Ion Rațiu cu simbolurile, doctrina și imaginea partidului” Detalii AICI

Liderii AUR cunosc cu siguranță poziția și dorința urmașului lui Ion Rațiu, preluată de mai multe siteuri de presă, dar au ales, cel mai probabil, să nu țină cont de ea și să procedeze în stilul agresiv care îi caracterizează, denigrând pe cei care îndrăznesc să-i conteste sau să-i contrazică.  

Astfel, deputatul AUR de Constanța Dumitru Viorel Focșa, care a candidat din partea AUR și la alegerile locale pentru un post de președinte al Consiliului Județean, spune despre Nicolae Rațiu că este un „retardat” care își „face familia de râs”, atitudine și vocabular care confirmă că descrierea din scrisoarea de îngrijorare a intelectualilor către liderii coaliției de la guvernare este cât se poate de exactă, iar dialogul cu reprezentanții AUR este practic imposibil. (detalii despre scrisoare AICI) Focșa se exprima în felul acesta despre Nicolae Rațiu chiar pe pagina de Facebook unde acesta a lansat apelul către AUR - Ratiu Democracy Center - în zona comentariilor, unde deputatul de la Constanța are un schimb de replici cu o doamnă care laudă atitudinea urmașului liderului țărănist . 

Născut la Davos, în Elveția, în 1948, Nicolae Rațiu (foto jos) este fiul al doilea al lui Ion Rațiu și fratele lui Indrei Rațiu. A studiat în Marea Britanie la Marlborough College, precum și în Statele Unite, unde a absolvit New York Maritime College. Este președintele „Fundației Rațiu” din Londra, director al companiei „Regent House Properties Ldt”, precum și a altor firme cu portofolii majore în domeniul imobiliar din Marea Britanie, Franța și România. Este căsătorit cu Alexandra Fedorovna Solonina, designer de bijuterii de origine ucraineană. Alexandra și Nicolae Rațiu sunt părinții a doi băieți. 

În anii 1990, a venit în România, țară din care provenea tatăl său și în care acesta din urmă a candidat la președinție. Treptat, în acea perioadă, Nicolae a preluat afacerile și proiectele tatălui său (cu excepția celor de natură politică).

În 2015, Casa Regală a Marii Britanii i-a conferit lui Nicolae Rațiu titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic, pentru ajutorul acordat comunităților cu probleme din România, prin intermediul fundației familiei sale. (sursă biografie: Wikipedia)

Deputatul Focșa, 55 de ani, este inginer și a lucrat înainte să ajungă parlamentar pentru grupul olandez Allseas. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.